Блог

Віталій Бала: Від неділі до неділі.

Події у світі цього тижня

0

comments890

Віталій Бала

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

З 2002 року директор Агентства моделювання ситуацій

Від неділі до неділі.

Події у світі, про які варто згадати.

  1. Єгипет

Влада країни заявила у неділю, 20 серпня, про чотирнадцять нових саркофагів. Вони були знайдені на дні колодязя на некрополі Саккара на південному заході від Каїру. Разом з тринадцятими саркофагами виявленими на минулому тижня, експерти вважають таке відкриття одним із найважливішим у цій сфері.

  1. Італія

20 вересня у країні разом з місцевими регіональними виборами відбувся референдум стосовно зменшення чисельності депутатів двох палат парламенту з 945 до 600. Парламент вже схвалив зменшення у нижній палаті з 630  до 400 депутатів та у верхній з 315 до 200. За зменшення чисельності депутатів проголосувало близько 70% виборців.

  1. Організація Об’єднаних Націй.

21 вересня ООН відзначила своє 75-річчя. Канцлер Німеччини Ангела Меркель у своєму відеозверненні з нагоди 75-річчя, закликала реформувати Раду Безпеки ООН через дуже часте використання права вето, яке застосовують окремі члени Радбезу у своїх інтересах.

  1. Малі

22 вересня відзначає 60-річчя своєї незалежності у невизначеності після  вже четвертого військового перевороту 18 серпня. Військові, які захопили владу призначили екс-міністра оборони Бах Н’Доу перехідним президентом за декілька годин до завершення ультиматуму з боку Економічного співтовариства країн Західної Африки (ЕКОБАС) про передачу влади цивільному президенту. ЕКОБАС була заснована у 1975 році і до її складу входять п’ятнадцять країн.

  1. Білорусь

24 вересня Олександр Лукашенко провів фактично таємну та несподівану інавгурацію, яка була несприйнята світом і стала каталізатором до проведення нових протестів у країні, які почались 9 серпня після президентських виборів.

  1. Бразилія

Після скасування проведення найпрестижніших кінофестивалів та музичних церемоній, 24 вересня була заявлено про скасування проведення у лютому карнавалу у Ріо-де-Жанейро.

  1. Японія

Новий японський прем'єр-міністр Йосіхіде Суга заявив у п'ятницю, 25 вересня, що Японія остаточно вирішила провести Олімпійські ігри в Токіо в 2021 році, після того, як вони були перенесені на рік через пандемію Covid-19

  1. Ковід-19

25 вересня у 213 країнах виявили 317 937 випадків зараження на Ковід-19. Це антирекорд у світі з початку пандемії коронавірусу.

  1. США

26 вересня президент США Дональд Трамп  оголосив про номінацію на посаду судді Верховного суду 48-річну Емі Барретт, яка має замінити Рут Гінзбург. Джо Байден закликав Сенат не голосувати щодо номінації до президентських виборів 3 листопада.

  1. Франція.

27 вересня проходять вибори до Сенату Франції. Половину з 348 французьких сенаторів оновлять в цю неділю. Сенат оновлюється наполовину кожні три роки. Президент Макрон і його партія навряд чи може розраховувати на посилення свого впливу в Люксембурзькому палаці під час цих сенаторських виборів.



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!