Блог

Бала Віталій: «Злий понеділок»

Про «добрі справи» влади»

0

comments2976

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій.

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституту вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.




Сьогодні зверну вашу увагу на дії влади стосовно бомбосховищ, корупції у Гостомелі і звичайно наступу ЗСУ, який називають контрнаступом.

Про бомбосховища.

Президент провів засідання Ставки верховного головнокомандувача і доручив перевірити всі бомбосховища. Що тут сказати, не пройшло і більше року з моменту повномасштабного вторгнення.

Бомбосховища, які минулого тижня перевіряли на всій території України, де вони є, почали перевіряти, цікавитись їхнім станом, проявляти велику активність, передусім медійну, тільки після трагічного випадку у Києві, коли під час нічної рашистської атаки Києва було закрите бомбосховище, розташоване у поліклініці у Деснянському районі столиці. Загинуло троє людей – дві жінки та дитина. Президент одразу звинуватив мера Києва Віталія Кличка, потім голова Деснянського району, а згодом всі десять голів районів столиці зробили публічне відеозвернення до Кличка піти у відставку. Тобто, чинна влада для своїх політичних цілей, а саме, усунути обраного киянами мера Кличка, використала загибель людей. Це настільки цинічно і поза межами моралі, що «переплюнити» такі дії чинної влади напевно вже неможливо. Хочу нагадати всім, що мера обирають, а голів районів назначають і назначає президент України. Крім того, президентом у жовтні 2022 року був призначений головою Київської військової адміністрації генерал-полковник Сергій Попко, який і повинен, зокрема, займатися питаннями бомбосховищ. 

Сподіваюсь, що перевірка була реальною і всі недоліки будуть реально усунуті.

Про Гостомель.

Президент Володимир Зеленський, 8 червня, звільнив очільника Гостомельської селищної військової адміністрації Сергія Борисюка, бо той крав гроші на відбудові міста.

Тут виникають прості питання:

- хто призначав його?;

- хто рекомендував і лобіював його призначення?;

- і де зараз працюють ті, хто його рекомендував?

Про контрнаступ ЗСУ.

Представники чинної влади минулого тижня, включно з президентом, почали говорити про початок контрнаступу, що, на мою думку, виглядає дивно, адже військовими був навіть знятий відеоролик про контрнаступ, де воїни закликають до тиші.

Більш того, чомусь про контрнаступ(наступ) нічого не говорить головнокомандувач генерал Валерій Залужний, а коментують генерали, деякі з яких навіть не знаходяться на півдні і сході України.

Невже щось не так? 

Невже знову є намагання у чинної влади «ліпити» з деяких генералів ніби «альтернативу» Залужному?

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр навіть коментує контрнаступ. Якщо Маляр говорить про наступ, то чинна влада вирішила себе і деяких генералів піарити на цьому, що виглядає недолуго. Хай би краще займалась питаннями родин загиблих, раненими, виплатами, постачанням у ЗСУ, бо там купа проблем, а військові будуть займатись війною.



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!