Главная Новости Досуг Несмачна їжа додає зайвих кілограм
commentss НОВОСТИ Все новости

Несмачна їжа додає зайвих кілограм

18 февраля 2010, 01:01
Поделитесь публикацией:
Несмачна їжа додає зайвих кілограм

Американські вчені з Університету Орегона (University of Oregon) зробили висновок: схильність людини набирати зайву вагу залежить від того, яка кількість спеціальної речовини (названої допаміном) виділяється в її мозковому "центрі задоволення".

Чим менше людині їжа приносить задоволення, тим менше допаміну виділяється і тим більше потрібно їжі, щоб задовольнити потребу організму в задоволенні. Тобто більше шансів з`їдати зайве і гладшати!

Під час дослідження вчені протягом року спостерігали за 76 дівчатами, від 14 до 22 років. Кожна прошла тест на генетичний варіант Taq1A1 (у його носіїв у мозку знижена кількість допамінових рецепторів). Учасницям експерименту пропонували випити спочатку шоколадний коктейль, а потім несмачний напій, при цьому за допомогою спеціальної апаратури контролювали активність "центру задоволення". Не складно здогадатися, який з напоїв подарував більше задоволення!

Також вчені зробили визновки: повні люди отримують менше задоволення від їжі, і, щоб, компенсувати це, з`їдають більше (як правило, мимоволі). Таким чином, якщо не хочеш набрати зайву вагу, краще відмовся від несмачної їжі, хай навіть малокалорійної. Для фігури це буде корисно!

Автор: Вероніка Недільська

По материалам: Tochka.net



Читайте Comments.ua в Google News
Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.
comments

Обсуждения

comments

Новости партнеров


Новости

?>
Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!