Главная Новости Досуг «Файненшел таймс» про вибори в Україні: Рік красуні й страховиська
commentss НОВОСТИ Все новости

«Файненшел таймс» про вибори в Україні: Рік красуні й страховиська

24 декабря 2009, 12:00
Поделитесь публикацией:
«Файненшел таймс» про вибори в Україні: Рік красуні й страховиська

Якби українська політика була пантомімою, фільмом 2009 року без сумніву стала б стрічка "Красуня і страховисько", пише британська "Файненшел таймс".

Головна тема року — майбутні президентські вибори. Головні суперники: гламурна прем’єр Юлія Тимошенко, що набагато випереджає своїх конкурентів, і войовничий лідер опозиції Віктор Янукович. Герой 2004 року Президент Віктор Ющенко фактично зійшов з перегонів. 49-літня Тимошенко, можливо, виглядає як прекрасна принцеса, але без простоти останньої. За словами її радника Олександра Гінзбурга, "Тимошенко довела, що може управляти, і стане ефективним президентом". Занадто ефективним — кажуть критики, котрі вбачають у поведінці Тимошенко авторитарні ознаки. Цікава її відповідь на питання про небезпеку диктатури, яка пролунала у телевізійній дискусії: "А хто сказав, що диктатура це погано?" Згодом прем’єр уточнювала, що мала на увазі диктатуру закону, але слова не забулися.

Що ж до 59-літнього Віктора Януковича, він зберіг свою базу — "Партію регіонів" і зв’язок з мільярдерами. Західні фахівці з піару допомогли йому модернізувати образ. Бізнесмени не дуже довіряють його словам на підтримку демократії, свободи слова й торгівлі. Однак багато вважають його передбачуванішим лідером, ніж Тимошенко. Тим часом фінансове становище України важке. Президент Американської торговельної палати в Києві Хорхе Зукоскі вважає, що допомога МВФ критично необхідна, однак, на думку експертів, попри прохання Ющенка, МВФ навряд чи дасть гроші до виборів.

Що ж стосується зовнішньої політики, то обидва суперники дистанціювалися від програми Ющенка, від його прагнень до вступу до НАТО, що залишилися без практичних результатів і тільки розлютили Москву. Тимошенко хвастається хорошими стосунками з Володимиром Путіним, а Янукович уже давно вважається найбільш проросійським українським політиком. Перемогу в другому турі наразі прогнозують саме йому. Потенційний прем’єр-міністр за будь-кому з переможців — колишній голова центробанку Сергій Тігіпко. Виборцям ще доведеться з’ясувати, він працюватиме з красунею чи з стаховиськом.

По матеріалам Weekly.ua.



Читайте Comments.ua в Google News
Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.
comments

Обсуждения

comments

Новости партнеров


Новости

?>
Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!