Главная Новости Политика Українці! З Майдану – go home!
commentss НОВОСТИ Все новости

Українці! З Майдану – go home!

20 августа 2007, 15:02
Поделитесь публикацией:
Українці! З Майдану – go home!

Київська мерія заплуталась у своїх претензіях до продавців української символіки на Майдані. Але все одно їх вижене.

Конфлікт між київською мерією і продавцями національної символіки на Майдані Незалежності автоматично завершиться 31 серпня. Саме у цей день у "Профспілки працівників незалежної преси", члени якої розповсюджують українські книги, музику, значки тощо, закінчується термін оренди земельної ділянки. Договір не продовжать. Однак міська влада намагається вижити продавців з Майдану ще до зазначеної дати.

Основні претензії – продаж антисемітської літератури і порушення правил благоустрою. Причому в обох випадках чітке формулювання відсутнє.

– Нам сказали, що ми тут продаємо антисемітську літературу, – розповіла "proUA" голова "Профспілки працівників незалежної преси" Ганна Коваленко. – Ми натомість попросили точно вказати, які саме книги нам не можна продавати. Списку так і не отримали, але про всяк випадок книжки, де йдеться про євреїв, прибрали.

У Державному комітеті телебачення і радіомовлення, який займається реалізацією державної політики в інформаційній та видавничій сферах, "proUA" пояснили, що органи місцевої влади не мають права забороняти продавати друковану продукцію "за власним бажанням". Відтак розпорядження про заборону може бути виданим тільки за наявності доведеного порушення законодавства.

Наскільки відомо, мерія не проводила ніякої експертизи. Осмілимося навіть припустити, що принаймні половини книг, які продаються на Майдані, міський голова взагалі ніколи не читав…

Втім, не книгою єдиною. Начальник Головного управління з контролю за благоустроєм міста Київ (структура Київської міськдержадміністрації) Боліслав Андрушенко стверджує, що продавці порушують "Правила благоустрою".

– Київська міська рада прийняла рішення: у центральній частині міста нічого не розміщувати, – каже він. – Ми цілий місяць вносимо пропозиції, щоб вона (Ганна Коваленко – "proUA") надала своє бачення. Відповідь така: ніхто не хоче книжки купувати, і, якщо ми підемо у друге місце, у нас не буде ніякого прибутку. У 89-му році, коли тільки зароджувався цей рух, можливо, й була потреба. Зараз воно перейшло в економічну площину. Треба на цьому заробити гроші, а на цьому великі гроші не заробиш. Тому там продають не тільки книжки й прапори, а все – значки, касети, – що може дати якийсь дохід. До того ж немає паспорту головархітектури. Не визначено, чи потрібні там ці малі архітектурні форми. Практично пані Коваленко не має дозволу. І не має нашого ордеру, відповідно до пункту 6.11 "Правил благоустрою". Без нашого дозволу земельна ділянка ще не дає права землекористування. Тому є всі юридичні підстави забороняти їм проводити цю діяльність.

Те, що у приписах, які мають на руках продавці, немає жодного слова про порушення "пункту 6.11", Андрушенко пояснює непрофесіоналізмом своїх підлеглих. А те, що цей пункт з’явився – своїм професіоналізмом:

– Хлопці не дуже сильно хочуть там працювати. Вони туди йдуть, повертаються і кажуть: а там є дозвіл, і такі є документи, і такі… Аж поки я сам не сів і не розібрався…

Ясно, що найвагоміша і остання підстава для "виселення" торговців із Майдану Незалежності у міської влади з’явиться 31 серпня. Відтак, незрозуміло, навіщо влада напружується, якщо до цієї дати лишилося зовсім мало часу.

Пояснення єдине: вигнати пошвидше. Не тому, що вже є "плани на розбудову" (вони могли б і потерпіти), а тому, що комусь в мерії не подобаються ці аборигени рідної землі. На психологічному рівні.

У будь-якому випадку, як діти підуть в школу, то Україною на Майдані пахнути стане менше.



Читайте Comments.ua в Google News
Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.
comments

Обсуждения

comments

Новости партнеров


Новости

?>
Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!