Главная Новости Политика Партія регіонів взялася виконувати Кодекс безчестя
commentss НОВОСТИ Все новости

Партія регіонів взялася виконувати Кодекс безчестя

19 сентября 2007, 12:01
Поделитесь публикацией:
Партія регіонів взялася виконувати Кодекс безчестя

Партія регіонів взяла текст "proUA", вирізала все для себе неприємне, а потім видала за свій

Не знаємо, чи "скопіювати – вставити – підчистити" супроводжувався муками совісті і гарячковим рум’янцем на щоках. Але факт залишається фактом: найбільша українська партія, яка недавно підписала "Кодекс честі", поцупила авторський текст "proUA". Безіменний редактор трохи його підправив, і в результаті акценти змістилися зрозуміло у який бік. Виглядало це так.

12 вересня після обіду автор цих рядків зустрівся з нардепом п’ятого скликання від Партії регіонів, одним із ініціаторів упровадження в Україні закордонних паспортів нового зразку Василем Грицаком. Мова йшла про ситуацію у сфері видачі українцям закордонних паспортів. Тоді пан Грицак звинуватив у всіх гріхах чиновників з МВС і ДП "Ресурси-документ" та пообіцяв, що черги за цими документами зникнуть з першого жовтня. (Кількома днями раніше практично те ж саме нам по телефону розказав заступник генерального директора консорціуму ЄДАПС зі зв’язків зі ЗМІ та громадськістю Олександр Драніков).

13 вересня на "proUA" з’явилася стаття під назвою "Черги за закордонними паспортами зникнуть до першого жовтня". Ідея матеріалу була простою: зафіксувати для історії обіцянки власників і чиновників ЄДАПСу, що українці з першого жовтня матимуть змогу отримувати закордонні паспорти у встановлені законодавством строки, а сам ЄДАПС жодним чином не претендуватиме на те, аби посісти тепле місце "Ресурсів-документ".

Обіцянки були дані, відтак тепер ми з чистим сумлінням могли чекати нових зойків з-під килима МВС.

Тим часом 18 вересня контент офіційного сайту фракції Партії регіонів у Верховній Раді збагатився текстом із заголовком "Василь Грицак: Черги за закордонними паспортами зникнуть до першого жовтня". Ані підпису, ані посилання на "proUA" тут не було.

І слава Богу. Бо після кількох умілих штрихів зміст статті змінився до невпізнання. Скептичний матеріал перетворився на оду.

Кілька прикладів.

На "proUA" стаття починалася так: "Принаймні таке нам пообіцяв близький до консорціуму ЄДАПС нардеп Василь Грицак".

На сайті ПР: "У цьому нашого кореспондента запевнив народний депутат, член парламентської фракції Партії регіонів Василь Грицак". Шановні партійні друзі із ПР! Я не ваш кореспондент, ніколи ним не був і, сподіваюся, не буду. Рівно ж як і будь-якої іншої партії.

proUA: "Консорціум ЄДАПС, який займається виготовленням бланків закордонних паспортів, і близький до нього нардеп п’ятого скликання від Партії регіонів Василь Грицак останнім часом демонструють неабияке благородство. Аби пришвидшити видачу громадянам закордонних паспортів, у консорціумі готові за власні кошти обладнати спеціальний вузол. Якщо ЄДАПС вдасться втілити свої благі наміри у життя, черги за закордонними паспортами до першого жовтня нинішнього року щезнуть". Цей абзац, певно, здався зайвим, тому на сайті ПР його немає.

"proUA": "Отже, якщо вірити пану Грицаку, у найближчому майбутньому із закордонними паспортами все в нас "буде ЄДАПС". У МВС з’явиться потужний благодійник, а черги за паспортами стануть надбанням історії… Лишається дочекатися початку жовтня і перевірити, як все буде насправді. Обіцянка – ж не цяцянка". Немає й цього.

У тексті на сайті ПР залишилися цитати панів Дранікова і Грицака і кілька "нешкідливих" для рейтингу ПР фраз.

Не дуже давно Партія регіонів пафосно презентувала так званий Кодекс честі. Судячи з усього, пункту "не укради" там немає…

P.S. Для допитливих додатково повідомляємо: у розпорядженні "proUA" є аудіозаписи розмов з як Олександром Драніковим, так і Василем Грицаком. Для історії.



Читайте Comments.ua в Google News
Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.
comments

Обсуждения

comments

Новости партнеров


Новости

?>
Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!