Главная Новости Политика До галериста Євгена Карася приїхав броньовик
commentss НОВОСТИ Все новости

До галериста Євгена Карася приїхав броньовик

2 апреля 2008, 16:20
Поделитесь публикацией:
До галериста Євгена Карася приїхав броньовик

У внутрішньому дворику на Андріївському узвозі, 22-а стоїть бойова розвідувально-дозорна машина (БРДМ) без будь-яких розпізнавальних знаків. Міліцію це не дуже цікавить.

БРДМ під вікнами галереї "Карась" з’явився ще місяць тому. Періодично броньовик виїжджає з воріт і, постоявши на вулиці, повертається назад. На думку власника галереї Євгена Карася, машину у внутрішній дворик пригнали рейдери, які у ніч з 26 на 27 червня минулого року силою захопили приміщення Асоціації діячів сучасного мистецтва. Правда, навіщо їм це робити, галерист пояснити не може. За однією з версій, БРДМ просто виставлено на продаж, і вже буцімто знайшлася людина, яка придбала його за 150 тисяч гривень.

Вчора екстравагантним транспортним засобом зацікавився активіст громадянської мережі "Опора" Назар Матківський. І спробував у свою чергу зацікавити правоохоронців. На телефонний дзвінок на "02" спочатку відреагували, враховуючи те, що дзвонили ввечері першого квітня, цілком адекватно. Втім, таки вдалося переконати правоохоронців, що це не жарт.

– Ти дивися, броньовик, – здивовано сказав прапорщик міліції, який разом зі своїми двома колегами приїхав на виклик. – Ну, стоїть – то нехай собі стоїть. Це приватна власність, ми навіть у двір зайти не можемо, – і на доказ своїх слів правоохоронець посмикав зачинену хвіртку. – Якщо хочете – поїдемо у райвідділ і напишете там пояснення.

У райвідділі довго не хотіли нічого робити.

– А якби ви побачили броньовик біля військової частини, теж у міліцію звертались би? – саркастично поцікавився у Назара черговий.

– Але ж там немає ніякої військової частини. До того ж ви самі знаєте, що там торік були справжні бойові дії, коли захоплювали галерею. А на цьому броньовику ні розпізнавальних знаків, ні номерів – нічого.

– Що тут такого – не можу зрозуміти, – похитав головою міліціонер. – Зараз будь-хто може купити собі броньовик і їздити на ньому вулицями. А те що він без розпізнавальних знаків… Ну, от зараз приїде слідчий – прийме у вас пояснення.

Чекати довелося більше години. Нарешті, слідчий "приїхала" з якогось із кабінетів райвідділу.

– Завтра туди піде дільничний і спробує розібратися, – запевнила вона "опорівця", зареєструвавши, як і годиться, пояснення. – Я напишу рапорт начальнику, і на основі цього рапорту дільничний перевірить, що до чого.

Однак перевіряти міліція не поспішає. Як з’ясував сьогодні "proUA", дільничний Сергій Сергієнко знаходиться у відпустці, а БРДМ будуть займатися "інші".

– Я з першого квітня знаходжуся у відпустці, – сказав пан Сергієнко. – Але матеріали у нас є – вчорашній виклик, наприклад – ними займатимуться інші мої колеги.

– Але броньовик стояв там і до першого квітня, – уточнив кореспондент "proUA".

– Ви знаєте, я тут недавно працюю. Якось не звертав уваги раніше...

Фото надані громадською мережею "Опора"



Читайте Comments.ua в Google News
Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.
comments

Обсуждения

comments

Новости партнеров


Новости

?>
Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!