Главная Новости Политика Генадій Москаль: «Сьогодні міграцією в Україні не керує ніхто»
commentss НОВОСТИ Все новости

Генадій Москаль: «Сьогодні міграцією в Україні не керує ніхто»

4 сентября 2008, 08:54
Поделитесь публикацией:
Генадій Москаль: «Сьогодні міграцією в Україні не керує ніхто»

"От правозахисники захищали цих, із Шрі-Ланки. Рік шлялися по Україні. Через рік їх піймали, вони всі згадали, що вони — прихильники Таміл-Іламу".

Можливо, продовження інтерв’ю народного депутата Генадія Москаля, видається не на часі. Занадто бурхливі часи настали в країні. Однак до подібного вже звиклось. І якщо звертати увагу лише на це, то часу на думки про розвиток уже не залишиться. Відтак ми вирішили усе-таки закінчити розмову про проблеми міграції в Україні. Щоби зрозуміти логіку радника міністра МВС, зокрема, і Міністерства – загалом.

- На даний момент, як воно є? Хто в Україні керує міграцією?

-Ніхто. Держкоманцрелігій ніколи міграцією і не керувало. Не може 50 чоловік керувати міграцією. Це просто маячня.

От сьогодні у Чернівецьку область дають дотації на 930 тисяч населення, Бо стільки було під час перепису 2001 року. Сьогодні населення там буде 600 тисяч. Решти нема вже: або скоротилося, або виїхали. Дотації ідуть на тих людей, яких немає.

Завдання міграційної служби виявити цих людей. Зв’язатись, скажімо, із міграційною службою Італії, повикреслювати їх зі списків виборців...

А демографічну ситуацію хто в нас відслідковує? Та ніхто, цим має займатись міграційна служба. У нас кожен рік йдуть квоти на іміграцію, але це просто переписується з пустого в порожнє. Ніхто не знає, які професії Україні потрібні. У нас ніхто не відслідковує внутрішню міграцію…

Я вважаю, що при створенні Державної міграційної служби треба забрати, наприклад, від Президента надання громадянства. У всіх країнах це надає державна міграційна служба. У Конституції написано, що Президент надає притулок. Ну, уявіть собі, що Президент дав комусь політичний притулок. Наприклад росіянину, чи білорусу. У що це виллється? Політичний скандал.

Або ще. Служба безпеки заборонила в’їзд Затуліну. Це абсурд. Служба безпеки – це військове формування. Коли в Конституції написано (ст.17) військові формування ніким не можуть бути використані для обмеження прав і свобод громадян. Якби Затулін подав на СБУ в суд, то він би виграв у будь-якому суді. Це має робити цивільна міграційна служба.

Разом з тим сьогодні в Україні дають притулок кримінальним злочинцям. А Закон про біженців чітко вказує, що при скоєнні кримінальних злочинів статус біженця не надають.

-Ну, Чорновіл свого часу теж сидів офіційно не за політичні погляди

- Є країни, де є порушення прав людини. Вони визначаються Верховним комісаром ООН, Але скажіть мені, які можуть бути біженці в Україні, якщо в Законі про біженців написано: не надається статус біженця людині, яка прослідувала через безпечну для проживання територію і про це не заявила.

В статусі від Верховного комісара у справах біженців , який знаходиться у Женеві — Росія – є безпечною для проживання. А всі сто процентів біженців через неї прослідували.

От правозахисники захищали цих, із Шрі-Ланки. Як ніби-то у нас тут в Україні права українців не порушуються. Рік шлялися по Україні. Через рік їх піймали, уже в вантажівці впакованій їхали в бік переходу. Вони всі згадали, що вони прихильники Таміл-Іламу. Вибачте, а рік вони про це комусь заявляли? Хто це може в Україні перевірити?

У нас єдині можуть бути біженці: з Придністров’я. Молдова – безпечна для проживання, решта – члени Євросоюзу. Білорусія… Ну, можливо, там переслідують. Так вони є всі тут. А ми сьогодні всім "лімоновцям" даємо статус біженця. Коли "лимонівці" зривали наші стяги в Севастополі, кричали "Крым – русский", ми їх судили, депортували. Тепер у них, бачте, помінявся політичний вектор. Ми не повинні дивитись за політикою. Ми повинні дивитися : ця людина відповідає закону і Женевській конвенції? Так?-Так . Ні? – Дорогий мій, усі свої проблеми іди вирішуй зі своїм урядом..

Ми повинні відсікти цих аферистів Як в законі написано: людина перетинаючи кордон України, має заявити прямо на кордоні, що я приїхав в Україну для того, щоб отримати статус біженця. У державну прикордонну службу чи міністерству внутрішніх справ, чи міграційній службі: будь-кому. Навіть в ближню сільраду прийти і заявити. Усі заявляють про статус біженців тільки тоді, коли їх ловлять.

- А що зараз із пунктами для біженців? То їх називають 4, то 6

- Не чотири, які чотири? Відкрили Чернігівський пункт, і на черзі відкриття Волинського. І більше у нас пунктів нема.

- А закарпатський, скажімо?

- Та то в прикордонників, то нелегальний пункт. Він ніде не числиться. І це не їхні функції. Є закон про статус іноземців. Там написано, що всі затримані іноземці утримуються в спеціальних пунктах, які підпорядковані Міністерству внутрішніх справ України.

- Тобто зараз Україна має лише два реальних пункти?

- Так.

- Небагато якось

- Так небагато, тому що це перші черги. На 100-150 чоловік.

- А на які пункти Європа давала гроші?

- Та Європа нічого не давала. Європа давала копійки, які пішли на закупку обладнання, казанів, котлів, ложок, білизни, тумбочок, ліжок. Вони ж хочуть, щоб у нас іноземці жили краще від українців. Так воно десь і виходить.. От ви не були в Чернігівському пункті? Подивіться. У кожному разі краще, ніж у нас в інтернатах, сиротинцях, госпіталях… І годують їх краще ніж ув’язнених, чи в лікарнях, чи санаторіях у Феофанії. Так хоче Європа. Вони поставили плазмові телевізори, вони завезли сучасне обладнання медичне, якого не мають в обласних лікарнях. Вони готові в Україні зробити для них рай, тільки би вони не їхали туди до них, в Європу.



Читайте Comments.ua в Google News
Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.
comments

Обсуждения

comments

Новости партнеров


Новости

?>
Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!