Главная Новости Политика Зігріті любов’ю влади
commentss НОВОСТИ Все новости
21 августа 2009, 10:00
Поделитесь публикацией:
Зігріті любов’ю влади

Кіровоградцям київських проблем не зрозуміти: провінція вже майже десять років живе теплими спогадами про гарячу воду.

ТОП-новина останніх днів — наближена до катастрофічної ситуація з гарячим водопостачанням у Києві. У пошуковику Яндекса цій актуальній темі на момент підготовки матеріалу було присвячено 89 повідомлень. Останнє — радісне, про поновлення подачі гарячої води у спальні райони столиці.

Активно обговорюють це і на різноманітних форумах та у блогах.

"Ну ось чому треба відключати саме ТЕЦ-6 і ТЕЦ-5?! Чому страждають завжди спальні райони? А я тільки-но спробувала гідромасаж...", — обурюється одна киянка.

"Ну що, братці, давайте ще посмакуємо сперечання Ющенка і Медведєва — хто з них кого зробив. Порадіємо, що у москалів ГЕС прорвало і літаки впали. А потім мило в руки, і бігом до озера — доки вода літня, тепленька", — іронізує їй в унісон інший.

У Кіровограді ж гаряча вода була так давно, що аборигени плутаються у даті.

- У дев’яносто першому році ми отримали квартиру, якраз тоді гарячої води і не стало, — каже мешканка обласного центру Галина Бахматова. — Хоча ні. Не було вже, напевно, з дев’яностого.

— Зараз згадаю, — ділиться спогадами журналістка Олена Нікітіна. — Син народився у дев’яносто сьомому році, у дев’яносто дев’ятому ми його ще купали, набираючи з крану гарячу і холодну воду, а потім почали підігрівати... Ну, от з дев’яносто дев’ятого і немає.

- По-моєму, гаряча вода була, як донька ще у школу ходила, — згадує пенсіонерка Надія Левінська. — Донька школу в дев’яносто шостому закінчила, після того наче не було вже...

Щоправда, в одному з кіровоградських теплопостачальних підприємств нам називають таку дату: лютий 2006 року. А згодом співрозмовниця виправляє рік на 2008-й.

Крапки над "і" розставила прес-служба міської ради. Згідно з офіційними даними, востаннє гаряча вода у кіровоградському водогоні помічена 2002 року — нерегулярно. На той час труби вже нагадували решето, тому комунальники вирішили припинити не передбачене бюджетом поливання асфальту.

Скільки можуть коштувати відновлювальні роботи, у департаменті ЖКГ навіть говорити вголос бояться. За гарячу воду кіровоградці нині не платять, але про всяк випадок відповідні тарифи й досі розглядаються і справно затверджуються міськвиконкомом. "Щоб було", — раптом колись місто знайде гроші, і у кранах з’явиться гаряча вода. Поки ж мешканці Кіровограда дружно встановлюють у своїх квартирах і будинках системи автономного опалення, газові колонки і електричні бойлери.

Київські негаразди для провінції — щось із розряду "Очевидне — неймовірне". Для кіровоградців гаряча вода, яка вже давно лише в спогадах, — не проблема, а звичайні реалії життя. Але у столиці таки є шанси стати ближчою до периферії: тепер киян лякають відключеннями теплопостачання взимку.



Читайте Comments.ua в Google News
Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.
comments

Обсуждения

comments

Новости партнеров


Новости

?>
Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!