Главная Новости Политика Сергій Мельничук: Ситі морди з біллбордів бісять ветеранів АТО
commentss НОВОСТИ Все новости

Сергій Мельничук: Ситі морди з біллбордів бісять ветеранів АТО

 Сьогодні в столиці України йде відкрита боротьба за крісло мера столиці. Вибори відбудуться в два тури, Київська міська територіальна виборча комісія зареєструвала аж 29 кандидатів

20 октября 2015, 11:37
Поделитесь публикацией:
Сергій Мельничук: Ситі морди з біллбордів бісять ветеранів АТО

Серед претендентів є і колишні спортсмени, банкіри, бібліотекарі, ресторатори, і звичайно військові. Навколо більшості кандидатів існує завіса таємничості та одіозності, щоб дізнатися позицію одного з учасників мерських перегонів, наше видання зустрілося з Народним депутатом України, екс-командиром батальону "АЙДАР" Сергієм Мельничуком для того, аби отримати відповіді на часто виникаючі питання до одного з найвідоміших кандидатів у мери столиці.

- Розкажіть будь-ласка чим ви займаєтесь останнім часом?

Я звик захищати батьківщину. Захищав її на передовій, захищаю зараз надаю посильну допомогу ветеранам батальйону "Айдар" у реабілітації бійців і захисті їх прав у стосунках із Міноборони та іншими структурами. Захищаю у Верховній Раді. Адже всі наші зусилля подвиги українського народу будуть марними, якщо ми не змінимо зіпсовану систему в країні.

Сьогодні Україні потрібне повне реформування судової та виконавчої влади. Проведення люстрації гальмується чиновниками, міліція скуповує собі індульгенції за тиждень перебування у АТО, на тилових блокпостах. Сьогодні завдання сепаратистів – відновити якомога більше своїх людей у лавах силових структур. Давайте бутемо послідовними та чистити наші ряди від зайд і пройдисвітів.

Свою увагу і сили доводиться витрачати на боротьбу із каральною системою ГПУ та слідчих, які продовжують виконувати політичні замовлення та переслідувати добровольців. Сфальсифікована справа проти мене та ще п’ятьох "айдарівців" теж забирає багато часу. Нам дали дуже стислі строки на ознайомлення із матеріалами. Там 32 томи, макраме від прокурорів, пустишки, але їх треба принаймні прогортати.

Я попереджав депутатів – на мені тренуються. Затримання Мосійчука показало, що тренування у Шокіна та Авакова не були марними. Але загалом слідча система залишається горбатою і дірявою, там ще повно непрофесіоналів та випадкових людей, неграмотних, я вже не кажу про юридичні фахові знання. Продовжую боротьбу. Нудьгувати нема коли. Попри все інше, я займаюся військово-патріотичним клубом "Айдар" і Дипломатичним бізнес клубом.

- Що це за клуб і яка мета його створення?

Ми гуртуємо сили для допомоги ветеранам батальйону "Айдар" та іншим учасникам АТО, та вйіськово-патріотичного виховання молоді. Це наша країна, нам тут жити, нам її розвивати. Нам же її і обороняти. Знання історії, принаймні, дозволить уникнути старих помилок. На початку війни було бажання захищати державу, але всім бракувало вмінь. Кілька військових вишів мали дострокові випуски – армія потребувала офіцерів, здатних нормально керувати військами.

Мене, як військовослужбовця, бентежить те, що у структурі, якій я віддав 10 років служби, процвітає корупція, яка руйнує нашу армію. У нас досі багато російських агентів у ГШ, але у втратах також винні і безграмотність, тупість і відсутність практики управління військами у більшості військових чиновників.

ВПК "Айдар" дає серйозну спортивну підготовку та військовий вишкіл. Це ази, необхідні для власного виживання та порятунку родини. Але якщо хтось із наших членів ВПК обере стежку військового — мені буде приємно.

Поки що ж ВПК відзначилися у проведенні культурно-просвітницьких заходів (виставок, інсталяцій), спортивних турнірів, навіть виступили закордоном на чемпіонатах. Дорослі учасники ВПК під Києвом взяли активну участь у ліквідації лісової пожежі Бородянського лісу. Опісля пожежі вони також виявили і величезні махінації із незаконними вирубками і продажем лісу під виглядом пожежі.

Сьогодні можна впевнено сказати – ВПК розвивається, є ядро, є чітка мета і перспективи.

- А що таке Дипломатичний бізнес клуб?

Дипломатичний клуб – неформальна організація, яка дозволяє проводити зустрічі між дипломатами і бізнесменами у форматі "без краваток". Таке спілкування дозволяє надзвичайно пожвавити процес знайомства бізнесменів із перспективами співпраці країн та можливостями, правилами та регулюванням бізнесу, та міжкультурного обміну.

Моє обрання як почесного президента було для мене приємною несподіванкою. Просто мені сподобався проект, і я активно його пропагував серед знайомих і друзів. Поки що ми тільки починаємо свою роботу, але вже провели кілька ефективних зустрічей бізнесменів із послами та дипломатами країн Європи та близького зарубіжжя.

- А ви підтримуєте дітей з зони АТО та родини загиблих?

Так, звичайно. За моєї підтримки фондом "Воїни світла" організовано відпочинок на турбазах у Рівненській області для дітей з Луганської області. Так само "Воїни Світла" надають юридичну допомогу у захисті прав військовослужбовців — учасників війни на Сході. Допомагаємо з реабілітацією. Наші ресурси досить обмежені, але ми шукаємо меценатів і спонсорів. З новими ресурсами зможемо надати більш вагому допомогу.

- Коли закінчиться військовий конфлікт на Сході, як думаєте?

Коли закінчаться можливості на війні заробляти. Поки що занадто багато таких спокус. У тому числі — через зубожіння армії, падіння матеріального забезпечення, купівельної спроможності військових. А відповідно, і самоповаги. Яка може бути гідність у жебрака? Але все ж більшість наших хлопців втримуються від спокус хабарництва та контрабанди. Вони не для того йшли до війська. Тому їх і знищують свої. Списуючи на раптові атаки терористів. У тилу, за 100 км від лінії розмежування, коли на блокпосту гине 2 особи, а решта — ні подряпинки.

Чесним в Україні сьогодні бути не тільки важко, але й смертельно небезпечно.

- А нащо ви балотуєтеся в мери Києва?

Я втручаюся, коли справи йдуть кепсько, і я точно знаю, як їх поліпшити. Так було, коли я вийшов на Майдан. І коли я створював "Айдар". І коли після року листування із депутатами пішов у політику, бо треба було міняти закони, боротися за права бійців – добровольців. Сьогодні я бачу, що місто Київ у руках чиновників та бюрократів, браконьєрів, які палять ліси, щоб прикрити злочини, обкрадають місто на кожному предметі закупівель.

Містом має керувати людина, яка має особистий досвід керівника-господарника. Я керував військовим містечком, із власним виробництвом, ЖКХ, сферою побуту, дозвіллям, при цьому забезпечуючи обслуговування обладнання, яке захищало від атомної війни. То був такий самий Київ, тільки у меншому масштабі.

Після призначення я проведу ревізію, і викрию схеми, за якими обкрадали киян. При мені не буде збиткових підприємств. Я не маю політичного багажу у вигляді протекторату політичних партій чи "молодої команди". Управління – це коли ти керуєш людьми, розумнішими за тебе. Таких людей я знайду через відкритий конкурс.

Люди є. Вони живуть своїми мріями про краще місто. Кожен може вдосконалити свою ділянку, для чого має своє бачення, знання та досвід. Треба тільки виявити цих людей та забезпечити їх ресурсами.

І буде місто, буде сад.

- Як ви ведете свою передвиборчу кампанію?

Я веду кампанію від дверей до дверей, через знайомих. Через зустрічі із колективами, групами, дворові та інші зустрічі.

Я не маю стільки мільйонів, щоб витрачатися на білл-борди. Ситі морди з білл-бордів бісять ветеранів АТО та і просто здравомислячих людей. А розмиті обіцянки і політичні слогани великий політичних грандів взагалі не зрозумілі. Типу, ми великі, і не вчитуйтесь, хто наш кандидат. Просто галочку, адже ви за Україну, Сонце, Щастя для всіх?

Як на мене, це дивні заклики до створення утопії на фоні міста, яке потерпає від зносу інфраструктури, де зі ста метрів дороги у місті прораби будують собі вілли за Києвом.

Я – ревізор, і покажу вам приховані скарби Києва, за які ми збудуємо новий Сінгапур, місто майбутнього. Просто Києву потрібна ревізія. Ревізія — це знайти тих, хто і коли обкрадав киян, та покарати винних.

Я хочу раз і на завжди викинути з політики старих корупціонерів, які завжди фальсифікували вибори, аби бути у влади. Сьогодні на виборах є декілька партій, які будуть скупопувати голоси та фальсифікувати резкльтати виборів. Це Укроп, який нещодавно за гроші олігархів засіював гречкою Чернігів, та Рух за Реформи, який фінансується з Росії та витрачає десятки мільйонів долларів на кампанію та готовий витратити стількі ж аби купити перемогу. Ці люди не зупиняться ні перед чим, вони вкрали у українського народу міль’ярди, поки їх господарі були при владі, а тепер купляють виборців витрачаючи мільйони, щоб потрапити назад у владу та ще більше красти у киян. Не для того гинули герої Небесної сотні на майдані, не для того гинули українські войни на Сході, аби прихвостні олігархів очолили столицю.

- Кого ще ви би не допустили до влади?

Волків в овечій шкурі, які вдають з себе патріотів, проте насправді хочуть тільки влади та грошей. Яскравий представник таких псевдопатріотів – Борислав Береза. Він має імідж патріотичного радикала, але насправді є аферистом та ригівським підлабузником. Ще не так давно він заробляв на життя тим, що підбирав бібліотеки в палацах олігархів, які повтікали під час майдану. Так він зробив бібліотеку колишньому генпрокуророві Піскуну та не меньш одіозному Литвину. Крім того у мене є документи, які підтверджують, що у Берези є друге прізвище – Бляхер та другий паспорт – ізраільский. Чи можна вважати таку людину патріотом? Наврядчи. Сам Береза ще на початку кампанії припускається свідомих зловживань – із виборчою документацією, тепер має кримінальну справу. Ні для кого не секрет, що його мерську кампанію фінансує Льовочкін. Cаме завдячуючи його звязкам з колишнім головою адміністрації президента Януковича, Береза має необмежений доступ на ефіри телеканалу ІНТЕР. Не думаю що кияни хочуть, аби Києвом покерував книжкар Піскуна з другим паспортом.

- Ваше бачення розвитку столиці? Що найбільше потрібно киянам?

Чим має займатися мер? Напрямів багато, але першочерговість повинні визначати кияни. Із запланованого — перше, що я зроблю і чого бояться чиновники, як чорт ладану — це проведення фінансового, юридичного та етичного аудиту рішень і витрат міської влади.

Запрошу для проведення аудиту авторитетні міжнародні компанії. Кияни отримають чітку і виважену оцінку "здобутків" влади та справжню ціну їх обіцянкам. Цим буде встановлено точку відліку для оцінки моєї роботи та моїх підлеглих за період діяльності.

Ключові посади у структурі міського управління будуть закриті спеціалістами через відкритий конкурс із залученням представників громадськості. Київ отримає найкращих фахівців, які вже мають свою історію діяльності у обраній сфері, і бачення розвитку та модернізації того чи іншого напрямку забезпечення життєдіяльності міста та комфорту його жителів.

Всі тарифи ЖКХ (газ, гаряча вода, підведення та відведення води) будуть перераховані, за реальними цінами та відповідно до якості наданих послуг. Збиткові комунальні підприємства будуть приватизовані.

Я поверну громаді комунальні підприємства, які сьогодні стали складовими корупції чиновників різних рангів, наприклад – КИЇВПАСТРАНС.

На місцевому рівні будуть створені незалежні служби господарського аудиту для дотримання стандартів якості послуг для киян.

Я за реконструкцію Києва, у тому числі за винесення індустріальних підприємств за територію міста, розвиток самодостатніх мікрорайонів із бізнес-центрами, садочками, школами, лікарнями, соціальними службами та торгово-розважальними комплексами.

Я забезпечу стимулювання розвитку малого та середнього бізнесу через спрощення документообігу та реєстрації. Електронний документообіг — ніяких черг та хабарів, всі довідки онлайн.

Один з моїх пріоритетів — впорядкування зовнішнього вигляду міста. Я приберу всю зайву рекламу, сприятиму відновленню історичних пам’яток, розвитку туризму.

Я збудую інноваційні залізобетонні дороги Києву із гарантією на 30 років. Буде проведено оптимізацію транспортного потоку із застосуванням комп’ютерів, збільшено кількість місць для паркування.

Я поверну Дніпро киянам. Одним з пріоритетів моєї діяльності є розвиток паркових зон та відновлення зелених насаджень, знесення незаконних забудов на Дніпрі, очищення і повернення пляжів місту.

Розвиток медичних закладів із акцентом на реабілітацію учасників АТО, відновлення баз відпочинку та санаторіїв навколо Києва для реабілітація поранених військовослужбовців є надзвичайно нагальним сьогодні.

Я забезпечу будівництво житла для родин, які втратили годувальників в АТО. Це не поверне полеглих героїв, але стане кроком до суспільного визнання подвигу військових.

- Як ви думаєте, хто все ж таки стане мером Києва? За кого ви особисто будете голосувати?

Мером міста повинен бути, по-перше, українець-патріот, який розуміє і цінує свою спадщину. Людина, яка відновить статус Києва — матері городів Руських, колиски Київської Русі. Людина, яка дійсно хоче повернути Києву статус столиці, звідки починався економічний, політичний та духовний розвиток Руської держави.

Звичайно, боротьба буде нелегка. Але я вірю, що мушу зробити все на обраному шляху. Я викладаюся на всі 110%.

Я буду голосувати за себе, звичайно. Як і мої друзі, моя родина, ветерани "Айдару", які проживають у Києві, та мої колеги по ВР. Вони вірять у мою перемогу, бо вони хочуть кращого міста, кращого життя. І я виправдаю їх сподівання.

 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.
comments

Обсуждения

comments

Новости партнеров


Новости

?>
Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!