Блог

Вадим Трюхан: Батл Байден - Путін: війни не буде. Принаймні зараз.

Читаю алармістські прогнози для України на перші дні після сьогоднішньої розмови Байдена з Путіним. У переважній більшості такі, що аж волосся дибки встає. Хоча аргументація така собі. За вуха притягнута.

0

comments9696

Вадим Трюхан

міжнародна безпека, зовнішня політика, міжнародні відносини, стратегічний менеджмент, політичні консультації, європейська інтеграція

Заступник командира роти Добровольчого формування Бориспільської міської територіальної громади №1, Голова правління громадської організації «Європейський Рух України» та керуючий партнер юридичної фірми "ЮМАС". Дипломат, юрист-міжнародник, магістр державного управління, експерт з європейської інтеграції, міжнародної безпеки, міжнародного публічного та європейського права. Працював на різних посадах в МЗС України, - від аташе Договірно-правового управління до заступника директора департаменту ЄС і Посла з особливих доручень. Був директором Координаційного бюро європейської та євроатлантичної інтеграції в Секретаріаті КМУ. Працював а Адміністрації Президента України, а також за кордоном, зокрема в місії ОБСЄ у Хорватії та в місії Ради Європи зі спостереження за виборами в Косово.  


Не поділяю істерики і страхів тих, в основному шановних, експертів, які малюють апокаліпсис.

Чому? Та ось тому.

 

По-перше. Не думаю, що все аж наскільки безнадійно. Велика війна - це кінець мріям Путіна про велику Росію. І він це прекрасно розуміє. А мала війна нічого для нього вже не вирішить. І це він також прекрасно усвідомлює. Так що насправді він сам себе загнав у пастку. Загроза якоїсь війни все таки дійсно існує, не заперечую. Але вона приблизно така як і ймовірність «пострілу з рушниці, яка висить на стіні.»

 

По-друге. Здати Україну, тим чи іншим чином, - для Joe Biden це політична смерть, програш демократами конгресу на найближчих виборах і ймовірний імпічмент. Афганський конфуз змушує його до рішучих дій стосовно путінської Росії. А не до якихось «мюнхенських зрад 2.0».

 

По-третє. Україна - дієздатна держава. Як би хто не намагався довести зворотнє, зокрема з усіх сил намагаючись делигітимізувати Володимир Зеленський і загалом головні владні інститути. Відтак повторення того ж афганського «феномену», коли міста, цілі регіони і сформована під керівництвом американців армія без бою здавалися талібам, не буде. Навпаки, російських окупантів, в разі їхнього гіпотетичного широкомасштабного вторгнення, чекатиме кровава баня на кожному кроці, а не омріяний «хліб з сіллю», борщ і сало.

 

І останнє, банальне. Зима на дворі. Не найкраща пора року для наземних операцій.

 

Так що видихаємо. Сонце світить. Україна є і буде. У найближчі місяці великої війни не слід чекати. А з малою досить і власних сил впоратися.

 

А от що нас чекає навесні, великою мірою від нас залежить. Зрозуміло чому, не буду повторюватися. Іншим разом.

 

Всім добра, миру і впевненості у завтрашньому дні!



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!