Блог

Гончаренко Юрій : Бавовна у Москві: не треба плутати тролінг і реальність

Вчора на фоні атаки дронів на Україну фонд «Повернись живим» запустив прикольний тролінг ворогів, опублікувавши пост про «Бавовну у Москві». Більш ніж переконаний, що його сторінку на росії читають і переляк був серйозний.

0

comments8902

Гончаренко Юрій

Правозахист, медіа, міжнародні стосунки

Співкоординатор Інформаційного центру "Міжмор'я", громадський діяч, експерт з суспільно-політичних питань

Вчора на фоні атаки дронів на Україну фонд «Повернись живим» запустив прикольний тролінг ворогів, опублікувавши пост про «Бавовну у Москві». Більш ніж переконаний, що його сторінку на росії читають і переляк був серйозний.

Мені здалося, що всім абсолютно має бути зрозумілим зміст по цьому фрагменту, що це — тролінг:

«Команда „Повернись живим“ працює над проєктом близько двох місяців і днями фінально його законтрактувала.

Детальну інформацію про проєкт та його вартість надамо згодом, а поки — звертаємося до тисяч наших благодійників. Ми приголомшені кількістю пропозицій задонатити „на великий бум“. Але фінансова складова проєкту вже реалізована. Тож закликаємо вас долучатися до системної допомоги Силам оборони України.»

Проте низка українських ЗМІ це опублікували як реальну новину, при цьому це зробив не сайт сатиричних новин UAReview, а, наприклад, Українська Правда. І звучало це зовсім по іншому: буцімто Головне управління розвідки Міністерства оборони України збирало через благодійний фонд донати на «великий бум у Москві».

Хоча є очевидним, що «бавовна» на росії відбувається за планом, від жодних донатів це не залежить і в ЗМІ «як проєкт» не анонсується. ГУР МО про свої дії інформує в інший спосіб, або фактом виконаної роботи, або повідомленнями на своїх ресурсах. І в першому випадку, якщо всі це помітили, ми дуже часто не заявляємо до певних подій на території росії. Напевно ж не просто так. Хоча Кирило Буданов і оголошений ворогом росії номер один.

Тому раджу всім, в тому числі й журналістам,  трохи більш з гумором ставитись до подібних дописів. Щоб потім не було незручно тим, про кого ви написали. А всім читачам — підтримувати ЗСУ, через той таки «Повернись живим»: https://savelife.in.ua/donate/



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!