Блог

Вадим Трюхан: Членство України в НАТО - завдання номер один

Членство України в НАТО одразу після перемоги у війні з нацистською росією - це цілком логічний і найбажаніший для всієї Європи розвиток події.

0

comments7207

Вадим Трюхан

міжнародна безпека, зовнішня політика, міжнародні відносини, стратегічний менеджмент, політичні консультації, європейська інтеграція

Заступник командира роти Добровольчого формування Бориспільської міської територіальної громади №1, Голова правління громадської організації «Європейський Рух України» та керуючий партнер юридичної фірми "ЮМАС". Дипломат, юрист-міжнародник, магістр державного управління, експерт з європейської інтеграції, міжнародної безпеки, міжнародного публічного та європейського права. Працював на різних посадах в МЗС України, - від аташе Договірно-правового управління до заступника директора департаменту ЄС і Посла з особливих доручень. Був директором Координаційного бюро європейської та євроатлантичної інтеграції в Секретаріаті КМУ. Працював а Адміністрації Президента України, а також за кордоном, зокрема в місії ОБСЄ у Хорватії та в місії Ради Європи зі спостереження за виборами в Косово.  


Аргументи очевидні:

По-перше, це свідчитиме про остаточну перемогу демократії і євроатлантичних універсальних цінностей над тоталітаризмом і мороком на всьому континенті.

 

По-друге, безпекова парасолька НАТО дозволить Україні оптимізувати витрати на оборону і спрямувати більше ресурсів з державного та місцевих бюджетів, а також іноземну фінансову допомогу на відбудову країни і перетворення її на східноєвропейського аграрно-технологічного тигра.

 

По-третє, це гарантуватиме мир в Європі на багато десятирічч наперед. Навіть недофюрер 2.0 путін старанно уникає прямої воєнної сутички з Альянсом. А більш божевільних керманичів на території нинішньої росії, які би пішла на це, уявити складно.

 

По-четверте, вирішення питання гарантій безпеки Україні саме таким чином дозволить нашій країні максимально концентруватися на власному економічному розвитку і стати надійним фактором продовольчої безпеки у світі.

 

І last but not least. Україна, показавши як можна протистояти «другій армії у світі», привнесе Альянсу серйозну додану вартість і стане надійним контрибутором у всі миротворчі місії під егідою НАТО, потреба в яких, з огляду на очевидну імпотентність ООН, зросла в рази.

 

Так що не слід робити кроки назад чи топтатися на місці. Членство в НАТО - це цілком досяжна мета вже у короткостроковій перспективі і її можна реалізувати швидше за оформлення членства в ЄС.

 

Обидві мети - пріоритет державної політики.

 

But NATO is first!



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!