Блог

Бала Віталій: Головна подія

«Ворогам – закон. Друзям – все».(Іспанський диктатор генерал Франсіско Франко)

0

comments8258

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій.

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституту вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.




На мою думку, головною подією цього тижня було рішення судді Шевченківського районного суду міста Києва Олени Чайки про запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці без права внесення застави полковнику Роману Червінському.

Чому ця подія насправді є не просто головною на цьому тижні, але й точкою неповернення для дій та рішень чинної влади або українського суспільства?

Романа Червінського звинувачують у тому, що він ніби самовільно вирішив провести, перевищуючи службові повноваження, операцію щодо спроби викрадення російського літака, що на думку слідства, призвело до обстрілу аеродрому "Канатове" на Кіровоградщині. Внаслідок обстрілу був один загиблий та 17 поранених.

По-перше.

Тільки повний бовдур повірить у те, що офіцер ССО(Сили спеціальних операцій) може самостійно провести таку операцію не ставлячи до відома своє керівництво.

По-друге.

рашисти обстріляли аеродром «Канатове» 23 липня 2022 року, коли випустили по Кіровоградщині 13 ракет і були влучання в аеродром та залізничний об’єкт. Тобто, можна припустити, що обстріл 23 липня не був спрямований виключно на аеродром «Канатове».

По-третє.

рашисти обстрілювали цей аеродром і раніше, при чому двічі, 1 березня, на шостий день після широкомасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року та 12 березня 2022 року. Тобто, вони знали про цей аеродром давно і Роман Червінський не міг видати їм координати аеродрому. До речі, під час обстрілу 23 липня 2022 року полковник Червінський знаходився на аеродромі.

По-четверте.

Рішення судді Чайки, яка закрила справу заступника ОПУ Олега Татарова, апріорі не може викликати довіру, бо заангажованість можна побачити, хто хоче бачити, навіть не озброєним оком, як говорять у народі.

По-п’яте.

Вибірковість правосуддя також видно неозброєним оком. Це фактично відповідає вислову, який приписують генералу Франсіско Франко: «Друзям – все, Ворогам – закон». Франко був диктатором Іспанії з 1939 по 1075 роки.

То виходить президент України мріє бути, як Франко? І для нього військові-патріоти, то вороги? Правда Зеленський не генерал, як мінімум, поки що.)

Нагадаю, що 6 березня 2022 року Подоляк та Арахамія відвідали Яворівськи військовий полігон зробили селфі, яке було розміщене у соцмережах та ще й написали про добровольців, які там перебувають.

"Яворів. Міжнародний центр миротворчості та безпеки. Україна захищатиме себе. Добровільно. Масово. Незалежно від віку й соціального статусу. Заради сімей та дітей. Доказ цьому – переповнені добровольцями полігони та військкомати! Усе тільки починається…"(Подоляк у Twitter)

13 березня 2022 року унаслідок авіаудару по Яворівському полігону загинуло 35 людей, 134 були поранені.

Де справа СБУ? Де притягнення винуватих?

По-шосте.

Для всіх, хто хоче зрозуміти причини такого рішення влади щодо полковника Романа Червінського, достатньо загуглити справу про «Вагнергейт» і все стане зрозуміло.

Чинна влада, яка заперечувла справу «Вагнергейт» у розробці якої брав безпосередню участь полковник Червінський, вирішила помститись за викриття Романом Червінським у брехні найвище керівництво України та підозрі у зраді в ОПУ.

Про-сьоме.

Коли влада починає розправлятись з офіцерами-патріотами, які можуть принести багато корисного Україні та шкоди ворогу, це означає фактично відкриття внутрішнього фронту проти. І цей фронт допомагає рашистам і по великому рахунку є державною зрадою тих, хто вирішив воювати на цьому фронті у середині України проти військових. Можна ще нагадати «специфічні» закони, які прийняла Верховна Рада і планувала прийняти стосовно військових.

Тому, справа полковника Романа Червінського, яка, на мою думку, повністю сфабрикована, практично буде точкою неповернення у випадку засудження Червінського. 

А справа генерала Франсіско Франко почне своє продовження в Україні з своїм головним девізом: «Ворогам – закон. Друзям – все».



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!