Блог

Юлія Ярмаркіна: “Підтримайте нашу боротьбу з ампутаціями!”,- актор Олексій Гнатковський закликав киян долучитися до допомоги пораненим військовим

28 лютого о 18.00 у Києві в Будинку Архітектора відбувся благодійний літературно-музичний перформанс “Голоси крізь час”, присвячений пам'яті героїв Розстріляного Відродження.

0

comments1959

Юлія Ярмаркіна

Журналіст

Журналістика - це хобі яке стало роботою, тому я не працюю, а насолоджуюсь.

Читання віршів та есе відбулося у супроводі струнного ансамблю. 

Про це повідомляє в Інстаграм заслужений артист України, актор театру і кіно, відомий за участю у фільмі "Довбуш", Олексій Гнатковський.

Захід має благодійну мету - збір коштів на національну програму “Врятуй Кінцівку” фонду “Здоров'я українського народу”, амбасадором якої актор нещодавно став.

“Підтримайте нашу боротьбу з ампутаціями! Військовим потрібна зброя аби боронити нашу землю і нищити ворогів! А лікарям потрібна “медична зброя” для проведення складних операцій, аби врятувати кінцівки поранених військових від ампутацій. Давайте разом допоможемо лікарям зберегти якомога більше кінцівок постраждалим”,- сказав актор у своєму зверненні в Інстаграм. 

100 % прибутку з перформансу буде передано на лікування поранених. 

За оцінкою експертів, станом на лютий 2024 року внаслідок активної фази війни в Україні вже можна налічити понад 300 000 поранених, серед яких приблизно 50 тисяч - люди з ампутованими кінцівками.

Нацпрограма “Врятуй Кінцівку” є найбільшою в країні програмою, після НСЗУ, що надає допомогу постраждалим внаслідок війни у понад 20 містах України та дофінансовує коштовні операції з  порятунку кінцівок, які не в змозі покрити держава.

Фонд активно співпрацює з лікарнями по всій Україні. Найбільше операцій зі збереження кінцівок було профінансовано у Києві, Тернополі, Здолбунові, Рівному, Луцьку, Харкові, Хмельницькому. Мета - провести 15 000 операцій зі збереження рук та ніг постраждалим.

“Хто знає, скільки українських воїнів помирає в перші години після поранення? А скількох ми втрачаємо в перші дні, тижні, місяці? Зараз ця інформація закрита, але колись ця “зведена статистика” буде доступна і вже буде пізно щось змінювати. Змінювати потрібно зараз!

У нацпрограмі працюють понад 150 кращих ортопедів-травматологів України, які поруч з 800 медичними сестрами щодня проводять важкі, але вкрай необхідні хірургічні операції. Поранених у черзі на фінансування операцій з порятунку кінцівок щодня стає більше. Саме тому надважливою є допомога кожного у боротьбі України за своє існування”,- зазначив ініціатор нацпрограми “Врятуй Кінцівку” Сергій Сошинський.

Наразі в черзі на операції знаходяться понад 3000 травмованих воїнів. Допомогти забезпечити лікування постраждалих можна за посиланням: https://houp.org/uk/medical_billion/

До підтримки поранених у межах нацпрограми також долучилися: рок-гурт СКАЙ; Доктор Комаровський; фотографи Влада та Костянтин Ліберови, більше відомі як Libkos; інфлюєнсерка Саша Бо, український радіо- та телеведучий, генпродюсер музичної премії “YUNA”, Павло Шилько та інші.

Довідково: У той час, як мінімальна вартість пластин і шурупів для остеосинтезу, необхідних для збереження руки чи ноги, становить до 60 тис. грн, а операція з ендопротезування – до 200 тис. грн, держава покриває до 30% потреб на лікування травм війни.

Зокрема, через відсутність в Україні протоколу лікування бойової травми, в Національній службі охорони здоров'я України (НСЗУ-ред.) існує лише хірургічний пакет, який передбачає усього 8 635 грн.  



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!