Блог

Гончаренко Юрій : Плани кремля щодо України не змінилися: зміна влади та встановлення власної зони впливу

П'ятий місяць повномасштабного вторгнення ще більше притупляє сприйняття українцями повної картини подій. Ми радіємо, небезпідставно, локальним успіхам і все більш спрощено дивимося на події навколо нас. Між тим глобально не змінилося головне - плани росії на війну, і те, що їх військ сьогодні немає під Києвом, не означає, що їх не може бути там завтра чи за місяць. Якщо російський диктатор надасть наказ - російські війська знову підуть в самовбивчу атаку методом "маршала жукова". Тому хочу вам розказати про кілька важливих подій, які лишилися поза пильною увагою суспільства.

0

comments7650

Гончаренко Юрій

Правозахист, медіа, міжнародні стосунки

Співкоординатор Інформаційного центру "Міжмор'я", громадський діяч, експерт з суспільно-політичних питань

Перед Мадридським самітом НАТО 29-30 червня росіяни знову активізували перемовини з Альянсом. Хоча в цей самий час на Луганщині тривали жорстокі бої за Сєвєродонецьк, а згодом — Лисичанськ, російський президент активізував переговорний трек з Заходом. В класичний для себе спосіб путін поклав на одну шальку терезів «криваву баню» на сході України, на іншу — виконання своїх умов. За інформацією, яку я маю, 26 червня відбулася крайня на цей момент розмова Директора Національної розвідки США Евріл Хейн зі своїм російським колегою сергієм наришкіним. Останній, начебто,  передав наступні пропозиції кремля: росія готова повернутися до вихідних позицій 23 лютого, а саме — інтеграція Донбасу в Україну на умовах «мінських угод». Тобто, Крим — російський, все інше — Україна, але лояльна росії. З іншою ніж сьогодні владою. І як демонстрація готовності до поступок кремль був готовий замінити очільника переговорного процесу сергія рябкова, з яким просто не хочуть говорити, на олександра грушка.

В США, очікувано, російські божевільні пропозиції відкинули, попри суттєву ескалацію на фронті й відповіли терміновою активізацією HIMARS українськими військовими. І хоч паралельно українські Збройні Сили вимушено відступили з Сєвєродонецька та Лисичанська, по всій лінії фронту почалася масова «бавовна» складів БК та штабів ворога. Думаю, такі точні влучання були неможливі й без розвідданих наших союзників.

Отримавши таку недвозначну відповідь, путін 7 липня робить заяву, яка вже стала мемом, про «ми ще не починали по-справжньому». Одразу після росія активно сприяє розкрутці кейса «Спартц», використовуючи політичне протистояння в США, щоб «збити» або призупинити постачання зброї в Україну. Також вся медіаактивність в західних ЗМІ, включно з сумнозвісною публікацією в Financial Times, мала на меті продемонструвати Вашингтону, що росія може впливати на внутрішньоамериканський порядок денний. Паралельно продовжується демонстрація готовності до поступок, як в перемовинах по зерну, так і щодо зменшення інтенсивності бойових дій (насправді, зменшення тільки в медіа).

В найближчих планах кремля, які вони прямо анонсують у своїх ЗМІ та зливах через пабліки — максимальна ескалація війни та спроба повністю захопити Донбас і запропонувати Україні мир на своїх умовах. Кампанія має завершитися до кінця серпня, що, ймовірно пов'язано з двома датами: 24 серпня, з метою максимально завдати шкоди Україні саме під День Незалежності (ми всі пам'ятаємо 2014 рік?) і 11 вересня, коли заплановано референдум про входження Херсонської області та так званих ДНР і ЛНР до складу РФ. Якщо Україна не визнає поразки, яку росія планує нам завдати, існує план Б у вигляді чергового намагання вбити Президента Зеленського та завести нас у хаос безвладдя. Якщо і це в них не виходить — розрахунок будується на намаганні захопити максимальну територію України, увімкнути тиск на Європу за допомогою енергетичного шантажу. Ну і друзі путіна у світовому політикумі нікуди не поділися.

Є також інформація, що остаточні плани щодо України путін формуватиме за підсумками військової кампанії в липні-серпні, не закриваючи при цьому трек перемовин з Заходом. Тому треба бути готовим до можливої ескалації в найближчі тижні або навіть дні. Не йти на жодні поступки росії, розуміючи, що їх мета — встановлення на всій території України лояльного до себе режиму. І пам'ятати, що ресурси росії не нескінченні, західна допомога буде, санкції душитимуть ворога.

Головне — встояти, бути єдиними та сильними. Так і переможемо!

-----------

Консервативна платформа ПРАВІ:
👉Підписатися https://t.me/conservative_ua
---
📤Надіслати нам інформацію для публікації через бот: @pravy_uabot
---
💪Підтримати нашу роботу:
https://secure.wayforpay.com/donate/dc40f101b0a2f

 



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!