Блог

Бала Віталій: Про іншу Україну та інших політиків

Як було, вже не буде

0

comments9102

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій.

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституту вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.




Кращу Україну, після завершення війни і перемоги, здатні будувати тільки кращі політики.

Не буває так, що політики, які проявили себе не тільки некомпетентними, але й корупціонерами, зможуть змінювати країну на краще, коли вони саме і погіршували ситуацію у країні та становище її громадян.

Були несміливі сподівання, що війна їх змінить, не змінила. Ми знову чуємо і читаємо про зловживання службовим становищем заступника глави ОПУ, який використовував в особистих цілях  автомобіль наданий, як гуманітарна допомога, про главу обласної адміністрації, який виділяє понад млрд. гривень своєму фітнес-тренеру і цей перелік можна довго продовжувати.

А депутати Верховної Ради не тільки «ожили», бо у перші тижні війни, вони майже всі просто «вимерли», ніхто їх не бачив і не чув.

Депутати почали займатись звичною для них до війни справою, голосувати за закони, які шкодять країні, але дають змогу створювати корупційні схеми, а значить і «заробляти» депутатам. 

Яскравим прикладом таких дій є голосування за законопроект №5655 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери містобудівної діяльності» проти якого мери міст, архітектори та фахівці у сфері будівництва.

Складається враження, що до завершення війни є намір прийняти низку законів, які дозволятимуть витрачати кошти на відбудову України за корупційними схемами.

Насправді нічого дивного тут нема, не було і не буду, якщо ці люди залишаться у владі і надалі будуть продовжувати робити і вести себе так, як це було до 24 лютого.

Вони не змінились, вони і не будуть змінювати країну, тобто, вони не хочуть реальних мін на краще, бо тоді у них буде гірше.

Але, вони не розуміють, що як було, вже не буде.

По-перше, український народ потребує реальних змін і відбудови Україні без корупції, некомпетентності та невігластва і не буде просто спостерігати, що роблять політики.

Як приклад, той же скандальний закон №5655 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери містобудівної діяльності», менше, ніж за добу набрав необхідних 25 тисяч підписів під петицією з вимогою до президента ветувати цей закон.

А, по-друге, наші союзники і партнери, які будуть виділяти величезні кошти на відбудову України, не дозволять їх розкрадати та будуть карати за такі спроби.



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!