Блог

Бала Віталій: Про контрнаступ

Віримо у ЗСУ!

0

comments8000

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій.

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституту вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.




Вже декілька місяців в Україні та за її межами однією з головних тем, яку обговорюють всі у ЗМІ - це майбутній, можливий контрнаступ ЗСУ.
Про контрнаступ в Україні говорять всі і дуже сподіваються, що він буде успішним.
Я ще можу зрозуміти людей, які вдома чи при зустрічі з друзями, знайомими обговорюють контрнаступ, бо вони наслухались про цей контрнаступ на всіх телеканалах вже стільки, що обговорюють навіть варіанти напрямків контрнаступу.
Але я не розумію представників влади, які протягом цих місяців постійно піднімали рівень очікуваності від результатів контрнаступу. Більш того, про контрнаступ говорили і говорять практично всі представники влади, хоча переважна більшість з них не має стосунку до планування і ведення війни. 
Міністр закордонних справ України, вже звертається до наших іноземних партнерів і наголошує, що контрнаступ не слід рорзглядати, як завершення війни.
А міністр оборони Олексій Резніков у телемарафоні заявляє, що підготовка до контрнаступу вийшла на фінішну пряму.
Генштаб мовчав, мовчить і зберігає спокій, що, на мою думку, дуже правильно. Бо саме Генштаб і буде нести відповідальність за успіх чи не успіх контрнаступу, а не всі ти "глашатаї" на телемарофоні, які фактично вже декілька разів той контрнаступ за їхніми заявами "провели" чи "проведуть".
На мою думку, така надмірна інформаційна активність або має за мету дезінформувати ворога, у що б дуже хотілося вірити, або є результатом незбалансованої, хибної інформаційної політики влади.
У будь-якому випадку, головне, щоб той контрнаступ таки відбувся і був успішним, бо від цього залежить не тільки моральний дух у ЗСУ, в українського народу, але й продовження активної підтримки України нашими іноземними партнерами і союзниками.



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!