Блог

Віталій Бала: Про соціологію і рейтинги

Рейтинг Слуги народу завмер, а у Батьківщини і ОПЗЖ зростає.

1

comments5738

Віталій Бала

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

З 2002 року директор Агентства моделювання ситуацій

Про соціологію і рейтинги.

КМІС оприлюднив результати соціологічного опитування, проведеного 24 липня - 1 серпня, за якими до Верховної Ради можуть пройти п'ять партій.

На першому місці Слуга народу - 20,2% серед тих, хто визначився, її рейтинг фактично завмер на 20%. На другому, трохи несподівано, ОПЗЖ - 18,3%. Так на початку червня, за опитуваннями того ж КМІСу в ОПЗЖ було 11,9%, а у кінці червня ОЗПЖ вже мало 16,9%. Тобто рейтинг ОПЗЖ виріс за місяць, влітку, на 6,4%, хоча якоїсь великої активності за ОПЗЖ не було помітно.

А партія Батьківщина, навпаки, була активної, зокрема ініціювала референдум стосовно продажу землі і протягом останніх місяців проводила заходи щодо заборони продажу землі. Тому третє місце Батьківщини з 16% і зростання підтримки є зрозумілим.

На четвертому місці партія ЄС - 14,2%, тут фактично без змін.

Партія "Сила і честь" має 6,3% і посідає п'яте місце, хоча пояснити чому вона має таку підтримку досить складно. Близька до прохідних 5% партія"Українська стратегія Гройсмана", за яку готові віддати свої голоси 4,7%.

Тепер залишилось дочекатись результатів інших соціологічних опитувань, щоб порівняти і переконатись у достовірності деяких цифр.



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!