Блог

Вадим Трюхан: Про Запорізьку АЕС: путін відповзає, ядерної війни поки що не буде

Протягом останніх декількох тижнів з московських болод лунали прямі погрози початку яедрної війни шляхом організації техногенної катастрофи на Запорізькій АЕС. При цьому рашисти з усіх сил намагалися зліпити сценарій, за яким не вони, а саме Україна винна у ядерному конфлікті.

0

comments4089

Вадим Трюхан

міжнародна безпека, зовнішня політика, міжнародні відносини, стратегічний менеджмент, політичні консультації, європейська інтеграція

Заступник командира роти Добровольчого формування Бориспільської міської територіальної громади №1, Голова правління громадської організації «Європейський Рух України» та керуючий партнер юридичної фірми "ЮМАС". Дипломат, юрист-міжнародник, магістр державного управління, експерт з європейської інтеграції, міжнародної безпеки, міжнародного публічного та європейського права. Працював на різних посадах в МЗС України, - від аташе Договірно-правового управління до заступника директора департаменту ЄС і Посла з особливих доручень. Був директором Координаційного бюро європейської та євроатлантичної інтеграції в Секретаріаті КМУ. Працював а Адміністрації Президента України, а також за кордоном, зокрема в місії ОБСЄ у Хорватії та в місії Ради Європи зі спостереження за виборами в Косово.  


 

Сьогодні стало остаточно зрозуміло, що путін прийняв рішення відповзати із Запорізької АЕС.

 

Спочатку, на минулому тижні, він видавив з себе, у телефонній розмові з Президентом Франції Макроном, згоду на допуск місії МАГАТЕ, і то на українських умовах.

 

А сьогодні станцію було перепідключено до української енергосистеми.

 

Водночас, в ООН заявили, що місія МАГАТЕ прибуде на станцію вже на наступному тижні.

 

Що це означає на практиці?

 

По-перше, ще один ультиматум рашистів провалився. Ні Україна, ані демократичний світ, не дали слабинки. Навпаки. Позиція була консолідована і однозначна. Суть, - забирайтесь із Запорізької АЕС, вона - не місце для ведення військових дій.

 

По-друге, путін і Ко виявилися не готовими до початку ядерної війни. Адже у НАТО чітко заявили, що технологічна катастрофа на станції, з вини російської федерації буде означати напад на НАТО і стане підставою задіяти статтю 5 Вашингтонського договору.

 

Відтак, напрошується логічний висновок. У пропагандистських студіях вони давно вже воюють з ненависним їм НАТО, а в житті бояться прямого зіткнення з Північноатлантичним Альянсом, як вогню. Бо ж розуміють, що НАТО гратися не буде, шандарахне так, що мало не покажеться. І має для цього все. Не мульташні ракети і картонні боєголовки, а первокласну зброю. Лиш невеличка допомога нею Україні корінним чином змінили ситуацію на полях битв в Україні на користь українців. І то ж ніхто ще нічого по великому рахунку і не починав. 

 

Незважаючи на агресивну риторику в пропагандистських студіях і в держдумі, диспозицію в кремлі розуміють чітко, зокрема й усвідомлюють, що вона явно не на їхню користь.

 

Нічого ще звичайно не закінчилося, адже в москві позицію можуть змінювати, в залежності від настрою воєнного злочинця номер один путіна. Проте шанс на те, що відповзуть з Енергодара, як у свій час відповзли з Чорнобиля, з’явився.

 



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!