Блог

Бала Віталій: Про запрошення Сі Цзіньпіна в Україну

Публічність незавжди є доречною

0

comments6360

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій.

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституту вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.




Повідомляють, що Володимир Зеленський в інтерв'ю АР передав запрошення керівнику Китаю Сі Цзіньпіну приїхати в Україну.
Не знаю хто порадив українському президенту зробити таке публічне запрошення? Можливо таке запрошення вже було зроблене раніше офіційними каналами, дуже б хотілось, щоб так було насправді, а зараз просто воно було публічно підтверджене. Бо якщо це не так, то це не допоможе у діалозі з Китаєм.
Я вже писав, що саме розмова Володимира Зеленського з Сі Цзіньпіном могла б дати зрозуміти, наскільки Китай готовий підтримувати росію.
Але, на жаль, розмови не відбулось, хоча українська сторона її анонсувала.
Володимиру Зеленському вдається проводити емополітику, тобто емоційно звертатись до західних політиків, громадян їхніх країн і отримувати певні симпатії, хоча справедливості ради, потрібно відзначити, що ці симпатії, у першу чергу, присутні завдяки героїчному спротиву російській агресіїї українського народу і ЗСУ.
Така емополітика не для всіх країн і політиків є доречною.
Я не думаю, що громадяни Китаю симпатизують у своїй більшості Україні і підтримують її увійні з росією.
Тому, хто вирішив на вулиці Банковій, що лідер Китаю має підтримувати Україну, а я ще раз нагадаю, що протягом двох років Банкова не призначала посла України у Китай, що можна емоційно впливати на рішення Сі Цзіньпіна.
Така публічна "активність" Зеленського може навпаки мати зворотній ефект від очікуваного результату.
Такі заяви вкотре демонструють, що Міністерство закордонних справ України фактично усунене від формування і проведення зовнішньої політики і всі зовнішньополітичні рішення приймають непрофесінали на Банковій, які не тільки некомпетентні, вони вже "зазвізділись" і починають своїми діями шкодити Україні на міжнародній арені.



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!