Блог

Бала Віталій: Про звернення Володимира Зеленського

Вже потрібні дії, а не просто слова

0

comments13652

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій.

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституту вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.




Не такого звернення всі чекали від президента України у той час, коли країна-агресор Росія почала відкриту окупацію українських територій і ввела не ховаючись на ці території свої війська.

Зеленський заявив, що визнання ЛДНР може означати односторонній вихід Росії з Мінських домовленостей. А мав би сказати, що Росія вийшла з Мінських домовленостей, а не може означати.

Навіщо розповідати з ким він обговорив ситуацію? Хіба Макрон, Шольц, Джонсон чи Байден мають приймати рішення на захист України, а не її президент?

Спочатку потрібно було заявити про розрив дипломатичних відносин з Росією, введення воєнного стану у Донецькій та Луганській областях, а потім телефонувати лідерам іноземних країн, скликати консультації, засідання Ради Безпеки ООН і т.д. До речі, ці країни швидше зреагували на дії Росії і навіть більш конкретніше.

А слова про те, що "як тільки ми побачимо зміну ситуації, як тільми побачимо зростання ризиків..., а зараз нема жодних причин для хаотичних дії..." А Зеленський не дивився засідання Радбезу Росії? Точно для нього ситуація не змінилася і не зросли ризики? Він тільки збирається їх побачити? Як взагалі таке можна було сказати, так само, як і про хаотичні дії.

Все-таки дуже сподіваюсь, що Володимир Зеленський прийде сьогодні до Верховної Ради і виступить з необхідними заявами та завить про необхідні рішеннями.



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!