Блог

Мар'ян Ощановский: Що відбувається між Найємом та Шевчуком і до чого тут Кличко та Садовий

Розбираємо конфлікт між двома адвокатами: Масі Найєм vs Олексій Шевчук

0

comments7292

Мар'ян Ощановский

політолог

Журналіст

В грудні 2021 року Шевчук публічно підтримує роботу по захисту хлопців з «Традиція та Порядок» проти фінансування орками своїх агентів через криптовалютні обмінники в столиці України. Сьогодні всі хлопці, які боролися з орками до війни, є кадровими офіцерами та захищають країну на сході.

В січні Наєм та його активісти закликають спалити офіс Шевчука. Приїжджає поліція, Рада адвокатів, активісти мітинг відміняють. Шевчук публічно описує події у Фейсбуці. Найєм виступає проти «Традиція та порядок» та «Січ», бо бійці постійно заважають йому вільно захищати організаторів трафіку заборонених речовин.

Починається війна. Шевчук і Найєм не займаються адвокатурою. Обоє перебувають в ЗСУ. Зупиняють адвокатські свідоцтва.

Влітку Шевчук подає документи на конкурс до Вищої ради правосуддя, куди подає документи і людина Смірнова (заступника офісу Президента). Смірнов вмовляє Шабуніна переконати Найєма подати скаргу на Шевчука за події січня 2022 року та пост в Фейсбуці.

Виконавцем замовлення стає Голова ради адвокатів Київської області Петро Бойко, який в 2010 році підтримав зміни в Конституцію України на користь Януковича на з’їзді в палаці Україна за головуванням самого Президента.

Шевчук гостро відповідає публічно і вказує, що і Найєм, і Смірнов, і Шабунін такими діями протягують на конкурс саме Олександра Мельникова - адвоката батька «ЛНР» Олександра Єфремова і друга Смірнова.

Далі на конкурс не пускають ні Шевчука, ні Найєма, ні Мельникова. Починається скандал, бо Шевчук подає скарги на Найєма за публічні матюки в мережі відносно проведення конкурсу, відносно Президента і т. д.

В подальшому, після довгої паузи в інформаційному просторі, журналісти на замовлення Садового, мера Львова, зачіпають губернатора Козицького і тему «Шляху».

Очевидним є замовлення, бо пишуть тільки про роботу комісії Козицького, а не інших областей, і не згадують нічого про те, що Мустафа Найєм як заступник міністра інфраструктури випустив через «Шлях» половину країни і видав тисячі дозволів водіям фур: 

Масі Найєм, маючи конфлікт з Шевчуком за вплив на юридичному ринку, намагається домовитися з політичними опонентами Шевчука, основними з яких є мер Києва Кличко (Шевчук не дає забудувати Оболонь: озеро Біле, пансіонат Пуща, заборона будівництва паркінгу, заборона передачі землі на набережній друзям Кличка. Громадські активісти нарікають на бездіяльність НАЗК у справі мера Києва Віталія Кличка - dengi.ua), і почати паралельну медійну атаку на Шевчука за гроші Кличка.

Але найцікавіше стається далі, бо Шевчук публічно спростовує всі нападки, які ні чим не підтверджені, і публікує накази на виїзд «волонтерів», підписані братом самого Найєма, і перелік цих фондів ідентичний тому, який був описаний в замовному матеріалі для Садового.

В результаті Садовий, який почав виборчу кампанію під час війни, в своєму стилі підставив свого друга Кличка і Найєма.



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!