Блог

Бала Віталій: "Середа - не біда"

Не варто шукати біди, бо може прийти

0

comments4169

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій.

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституту вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.




Звичайно, не біда, що Юрій Горбунов відмовився публічно, у своєму відеозверненняі, від державного фінансування виробництва серіалу під робочою назвою "СМТ Інгулець". Хоча варто пам'ятати, що у попередньому зверненні він навпаки, дуже хотів і виправдовував таке фінансування.

А біда у тому, що Горбунов не відмовився від їдеї зйомок цього серіалу з сумнівним сюжетом про ухилянтів, під час війни, рекламуванням "нового" героя фермера, прототипом якого називають Поровознюка, який точно не є взірцем для наслідування ні сьогодні, ні завтра, ні будь-коли.

То для чого і чому Горбунов вирішив екранізувати такий сюжет?

На мою думку, нічого іншого він, як і представники чинної влади, які знімали і знімалися у подібних сумнівних, з точки зору просуванню найкращих характеристик і рис українців та України, серіалах, не здатні зробити.

Горбунов, як і чинна влада саме так і уявляє Україну і українців, бо вони так і не зрозуміли, що українці - це не хохли і не малороси. 

Вони, так і не усвідомили, що українці велика нація зі своєю історією і традиціями.

І те, що вони демонструють у свої виробах "кіномистецтва" не має нічого спільного з Україною. Вони, фактично продовжують показувати на телеекранах українців, як їх показували за часів СРСР, недолугими, дивакуватими, скупими, хитрими, одним словом, всіляко принижуючи їх.

І коли "митець" Горбунов заявив, що буде шукати можливості для виробництва цього серіалу, думаю, що він найде таке фінансування, бо, на жаль, в Україні ще є п'ята колона, є прихильники "руського міра" і є відверті вороги всього українського.

І це буде біда, якщо такий серіал будуть демонструвати в Україні на телеекранах олігархів, які зараз фінансуються з бюджету на податки українців, яких такі серіали принижують і висміюють.також 

І це біда, якщо такі серіали будуть показувати поза межами України.

Дуже сподіваюсь, що справжні режисери і сценаристи запропонують і знімуть фільми і серіали, які  покажуть гідність українців, їхнє велике серце, щирість, стійкість і героїзм у війні проти агресора і надихатимуть прийдешні покоління наслідувати героїв цих фільмів та серіалів.



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!