Блог

Кирилл Сазонов: Страшна помста Кремля Байдену

Тобто – не побачить сенатор чарівних пейзажів Мордовії? Не дозволять конгресмену з родиною відпочити у Пермі? А де ще він у світі побачить надворі дерев’яного сортира?

0

comments2505

Кирилл Сазонов

Политолог, эксперт, журналист

О политике с юмором и эмоциями

Не встигли на Московії відкоркувати шампанське (Так! Байден сам особисто зателефонував Путіну та запропонував зустріч!), як підкрався несподівано знайомий «північний звірок». Шарахнули американці чергову порцію санкцій. Там не так щоб летально, скоріше образливо. Під дію санкцій попали 32 юридичні та фізичні особи, вислали додому 10 російських шпигунів, які зображали дипломатів. Ще 6 технологічних компаній, які за даними США співпрацювали з ФСБ та ГРУ РФ.

 

Мабуть, трохи більш болюче вразила росіян заборона фінансовим установам США здійснювати пряму купівлю боргових цінних паперів у Центрального банку, Мінфіну та Фонду нацдобробуту РФ. Це справді неприємно, тому що позичати РФ вже потроху звикла. Але це вплине на кредитні рейтинги та мабуть стане проблемою згодом. Наразі фінансова система Росії має деякий запас міцності та умовну фінансову «подушку» задля нейтралізації хоча б тимчасової цього удару. Але ж – як так? Тількі но вдалося всіх налякати концентрацією сил біля українських кордонів, Байден особисто перший зателефонував і… ось таке от. Вони так не домовлялися та на це не розраховували. Сюрприз!

 

Висловити обурення доручили Марії Захаровой. У сенсі – кого не жалка. Та бо ж вона звична нести пургу по команді – не вперше вже. Ось вона за пафосом і видала – посол США в Москві викликаний в МЗС РФ у зв'язку з введенням США нових санкцій проти Росії! Та пообіцяла послу важку розмову. Не знаю, що там може бути важкого для посла? Санкції введено, президент підписав, тобто така позиція влади США. Обгрунтована позиція. Про яку попереджали. Тобто дзвінки окремо, а санкції окремо. Амністії ніхто не обіцяв. Найсмішніше у цієї історії те, що Захарова відразу спробувала налякати США «невідворотній відповіддю Москви на санкції». Та дати рішучу відсіч.

 

Мабуть, у Вашингтоні надовго замислились – що саме вона мала на увазі? Яка буде відповідь? Висилка дипломатів? Так це само собою. Дзеркальні правила дипломатії для таких випадків. А далі? Санкції проти американських компаній та фізичних осіб? Тобто – не побачить сенатор чарівних пейзажів Мордовії? Не дозволять конгресмену з родиною відпочити у Пермі? А де ще він у світі побачить надворі дерев’яного сортира? Чи таки насправді Кремль погрожує бомбити Воронеж? Так в Каліфорнії від цього ані холодно, ані мокро. Про суверенний борг я вже взагалі мовчу. Росіянам заборонять покупати казначейські папери США? Спалять геть усі долари? Яку ж рішучу відсіч придумає Кремль для американських яструбів у відповідь на санкції? Інтригує…  



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!