Блог

Оленка Клочко: Україна на межі: про що свідчить найзрадніше інтерв'ю представника ГУР

2 травня журнал The Economist опублікував інтерв'ю з Вадимом Скібіцьким, заступником начальника Головного управління розвідки України...

1

comments3160

Оленка Клочко

Журналіст, редактор, лінгвіст, волонтер

Українка у Польщі

Щаслива дівчинка з інвалідністю через порушення голосовимови

Авторка блогу "Українська з Оленкою Клочко"

Працювала журналістом у виданнях "Гіпотеза", "Коментарі", "Коментарі. Харків"

Отримала вищу освіту за напрямком "Прикладна лінгвістика", а також "Видавнича справа та редагування" у Харкові

Здобуваю післядипломну освіту у Польщі в Університеті Адама Міцкевича за напрямком "Журналістика та соціальні комунікації" (докторантура)

Займаюся проєктами із вивчення соціальних комунікацій, розвитку та впливу сучасних медіа



2 травня журнал The Economist опублікував інтерв'ю з Вадимом Скібіцьким, заступником начальника Головного управління розвідки України. Журналісти представляють Скібіцького бувалим моряком, що мешкає на острові - штаб-квартирі ГУР. Однак повідав генерал-майор Вадим Скібіцький не про морські пригоди, від яких перехоплює подих, а про події на фронті, від яких холоне в душі: країна перебуває в найбільш скрутному становищі від самого початку повномасштабного вторгнення, і ситуація може навіть погіршитися.

Окупація Часового Яру - "питання часу", Росія вже здобула тактичний успіх на південному заході, її армія діє як "єдиний організм, із чітким планом і під єдиним командуванням", брак озброєння в ЗСУ: це основні ідеї, яких торкнулися в бесіді. Це найбільш занепадницьке за своїми настроями інтерв'ю з вищим командуванням ЗСУ. І що найголовніше, Скібіцький заявив, що такі війни можуть закінчуватися тільки переговорами, і що самотужки Україна не зможе перемогти на полі бою. Навіть якщо відкинути російські війська до кордону, війна не закінчиться, необхідні переговори.

Також Вадим Скібіцький виявився правий у своїх пронозах щодо наступу росіян у Харківській області, лише трохи не вгадавши з датами. Довгоочікувана допомога зі США ще не встигла прийти, і українські військові з якоїсь причини виявилися не готові до натиску ворога. Навіть держсекретар США Ентоні Блінкен у програмі СВS підтвердив, що "затримка в наданні нової фінансової допомоги Україні "обійшлася недешево". І ціну цієї затримки українські військовослужбовці відчувають на собі.

Дедалі частіше й частіше високопоставлені чиновники піднімають тему переговорів: усі вони розуміють, що без цього війна не припиниться і що на полі бою всі проблемні питання не вирішити. Хочеться вірити, що здоровий глузд переможе і ця кровопролитна війна нарешті вщухне. А поки що, як резюмував Скібіцький, Україна продовжуватиме боротьбу, адже іншого вибору немає.



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!