Блог

Кушнир Светлана : Україна отримає винищувачі, щоб посилити військо

Надання Україні винищувачів Данією, Нідерландами значно підвищить панування в повітряному просторі та зробить ефективними контрнаступальні дії Сил Оборони України.

0

comments2575

Кушнир Светлана

Политический эксперт, экономический обозреватель

Все возможно,  если сделать первый шаг.

Закордонні візити президента Володимира Зеленського цього літа виявились більш ніж ефективними. 

Одне з головних досягнень, про яке, ще навесні здавалося, рішення країн-учасниць коаліції Рамштайн ніяк не набуде ясності - це надання Україні винищувачів F-16. 

Однак під час відвідин Нідерландів Україна отримала 19 літаків, у той час як Данія прийняла рішення про передачу одразу 42 винищувачів для Сил Оборони України.  

 

Також до створення Тренувального центру для пілотів на зазначеному виді винищувачів долучилися Нідерланди та Румунія, а також Греція і Португалія. На сьогодні це теж важливе рішення , бо вже зараз сімдесят українських пілотів проходять навчання та підготовку по управлянню F-16 у Данії. До речі, для потреб Тренувального центру і  відпрацювання практичних навичок Норвегія надала два винищувачі.


Тобто , поки російський очільник Владімір Путін сидить у Москві і не наважується виїхати за її кордони,  побоюючись виконання припису Міжнародного кримінального суду (навіть самміт БРІКС у ПАР пройшов без нього), президент України особисто проводить двосторонні зустрічі з керівниками держав, тим самим отримуючи дієві рішення щодо забезпечення переваги України у повітряному просторі, про потребу у якій ведеться мова вже значний час. 

Також візит до країн Північної Європи закріпив підтримку українського плану миру , або як його ще називають,  мирного плану Зеленського.

Окрім того, що Україна отримала підтвердження  підтримки у оборонній сфері та питання безпеки,  останній візит українського президента до Швеції вирішив долю домовленостей про розміщення на теренах України частини виробництва потужних машин СV90, які є затребувані і для вітчизняного війська і добре зарекомендували себе на полі бою, так і в Чехії,  та інших країнах Європи. Україна вже зараз заявила, що планує виробити у співпраці з швецьким концерном 1000 БМП CV90, а сам контракт при налагодженні та виробництві на поток матиме ємність до 10 млрд доларів. Дуже позитивна новина для майбутнього українського ВПК та джерела поповнення бюджетних надходжень до державної скарбниці.



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!