Блог

Юлія Ярмаркіна: Українська співачка Іванна Мелай створила благодійний фонд у Грузії “Об‘єднані серця” на допомогу українським дітям війни

Іванна Мелай – українська співачка, автор пісень, модель, телеведуча. Народилася вона на Закарпатті. Із дитинства музика захопила виконавицю. Свій перший концерт Іванна дала вже у 12-річному віці.

0

comments4037

Юлія Ярмаркіна

Журналіст

Журналістика - це хобі яке стало роботою, тому я не працюю, а насолоджуюсь.

 

Сьогодні за плечима виконавиці численні премії та міжнародні фестивалі, співпраця із відомим музичним лейблом, участь у фіналі національного відбору на Євробачення, дуети із європейськими зірками та три повноцінні альбоми.

 

У 2011 році Іванна переїхала до Грузії, де продовжила свою творчу кар’єру, створивши власну авторську телепрограму, яка транслювалася в понад 20 країнах. Гостями передачі були зірки світового масштабу: Енріке Іглесіас, Кензо, Шерон Стоун. Вона створила стипендію для талановитих дітей в Грузії та отримала почесне громадянство за внесок в культуру. Але про рідну Україну ніколи не забувала.

Лютий 2022 року став страшним для всіх українців, і для Іванний також. Вона постійно підтримувала зв’язок із друзями та рідними, які залишилися в України, і допомагала.

Виконавиця не могла залишитися осторонь долі своєї рідної країни. З початку війни Іванна виступала на всіх благодійних концертах на допомогу Україні в Чикаго, де співачка проживає вже більше 7 років.

Навесні цього року Іванна стала ініціатором та організатором благодійного концерту в Тбілісі.

Це був справжній зірковий івент, бо до цієї шляхетної справи долучилися друзі співачки – переможиця Євробачення Руслана, Грузинський національний балет Сухішвілі, відомий піаніст Давід Аладашвілі, Гурт “Сахе”, танцюристка Тея Дарчіа та Хануми.

 

Благодійну ідею підтримала величезна кількість телеканалів, радіостанції та ЗМІ Грузії. В тому числі відома компанія “Сілк Хоспіталіті” і Георгій Рамішвілі, який підтримує Україну з початку війни. Саме він надав безкоштовно концерт холл “Республіка”, і разом з компаніями Гудвіл та Георгієм Шеварднадзе, компанією Алма всебічно підтримав ідею Іванни. Фінансовий внесок зробив грузинський бізнесмен Давід Бежуашвілі, який завжди підтримує Україну.

 

Усіх присутніх об’єднувала не тільки музика, але й бажання допомогти Україні у такі нелегкі часи.

На концерті Іванна заспівала дуетом пісню разом з Дато Худжадзе “Чіто Гвріто” на вшанування пам’яті легенди і доброго друга України – Вахтанга Кікабідзе.

“Вахтанг мав співати у цьому концерті разом зі мною дуетом “Червону Руту”. Проте, на жаль, він залишив нас. Тому я вирішила віддати шану цій видатній людини прямо на сцені”, – зі сльозами на очах ділиться співачка.

Українська співачка Руслана виконала дуетом з Іванною пісню з якою перемогла Євробачення, але цього разу українською та грузинською мовами!

Національний балет Сухішвілі, які з першого дня війни підтримують Україну, і навіть виступали у своєму турі Європою з прапором України, подарували глядачам неймовірну танцювальну програму.

“Я українка. І те, що коїться зараз в України – великий біль і смуток. Моїм найбільшим бажанням було допомогти рідній країні”, – з болем говорить Іванна.

Наступного дня Іванна разом з Русланою відвідали храм Св.Георгія Побідоносця в горах неподалік першої столиці Грузії – Мцхети, де провели молитву з О. Георгієм Хатіашвілі. Молитва велася українською та грузинською мовами! Співачки помолилися за мир мир в Україні та її перемогу.

“Для мене Україна та Грузія – це справжні дружні країни які разом складають велику непохитну силу! Я вірю в нашу правду і в нашу перемогу”, – впевнено говорить Іванна.

Зібрані кошти співачка передала на своє рідне Закарпаття доброму другу сім‘ї – Богдану Алечко, який закупив та привіз все необхідне для дітей які знаходяться в таборі “Золота Генерація” на Франківщині.

Мета – об‘єднати братні народи через творчість та допомогти Українським дітям які потребують допомогу – була досягнута!



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!