Блог

Бала Віталій: Від неділі до неділі.

Події у світі про які варто нагадати

0

comments3965

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій.

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституту вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.




1. Венесуела

Згідно з офіційним повідомленням влада на чолі з президентом Ніколасом Мадуро, переобрання якого на пост президента Венесуели у 2018 році не визнається частиною міжнародної спільноти, здобула впевнену перемогу на регіональних виборах у неділю, 21 листопада. Влада здобула 20 з 23 посад губернаторів та перемогла у Каракасі, столиці країни, вигравши у розколеної опозиції, яка вперше з 2017 року брала участь у виборах після бойкоту президентських і парламентських виборів.

2. Чилі

Кандидат крайніх правих Хосе Антоніо Каст і лівих Габріель Борич на президентських виборах у Чилі, які відбулись 21 листопада, пройшли до другого туру.

3. Франція

У понеділок ввечері у прем'єр-міністра країни Кастекса виявили позитивний результат на Ковід-19. Він вакцинований і має легкі симптоми. Напередодні він зустрічався з прем'єр-міністром Бельгії Александром Де Кроо, який після цієї новини разом з чотирма міністрами пішов на карантин.

4. Туреччина

З 23 по 25 листопада відбулась 89-та Генеральна асамблея Інтерполу у Туреччині, яка є членом Інтерполу з 1930 року і вже втретє приймає таку зустріч. На сесії був обраний новий глава Інтерполу на наступні чотири роки. Ним став генерал з Об’єднаних Арабських Еміратів Ахмед Нассер Аль-Раїсі.

5. Німеччина

24 листопада була сформована нова урядова коаліція, за результатами парламентських виборів 26 вересня цього року. Соціал-демократична партія Німеччини, «Зелені» та Вільні демократи підписали коаліційну угоду, яку і презентували у середу.

6. Швеція

Магдалена Андерссон, лідер соціал-демократичної партії, ставши першою жінкою, після затвердження її парламентом главою уряду, відмовилась у середу, 24 листопада, від посади менше, ніж через дванадцять годин. Причиною такого рішення стало прийняття риксдагом(парламентом) бюджету внесеного опозиційними партіями, після чого партія зелених вийшла з коаліції.

7. Південна Африка

Команда південноафриканських вчених у четвер, 25 листопада, оголосила про відкриття нового варіанту Covid-19 Omicron, який викликав занепокоєння через його численні мутації. Після Великої Британії, десятки країн по всьому світу, включаючи Сполучені Штати, Японію, Бразилію та Європейський Союз (ЄС), вирішили ізолювати південну Африку, щоб спробувати запобігти поширенню варіанту Omicron.

8. Швейцарія

25 листопада Міжнародний комітет Червоного Хреста (МКЧХ) заявив, що наступним президентом обрано Мір'яну Сполярич Еггер зі Швейцарії. Вона стане першою жінкою на чолі МКЧХ і вступить на посаду 1 жовтня 2022 року.

9. Росія

26 листопада у Сочі, за посередництва Путіна,зустрілись президент Азербайджану Ільхам Алієв та прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян, де домовились про створення спільної комісії з демілітаризації кордону.

10. Киргизстан

28 листопада тут проходять парламентські вибори. Киргизстан повернувся до президентської форми правління після обрання восени 2020 року президентом країни Садира Жапарова, а вибори до парламенту вперше проводяться за змішаною системою.



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!