Блог

Бала Віталій: Від неділі до неділі.

Події у світі про які варто згадати

0

comments13377

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій.

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституту вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.




1. Німеччина

Канцлер Німеччини Олаф Шольц, з понеділка, 14 лютого, коли він відвідав Україну, а 15 лютого Росію, намагався знайти дипломатичне рішення і запобігти загрозі вторгнення Росії в Україну. Напередодні свого туру пан Шольц попередив, що західні санкції будуть негайними у разі вторгнення.

2. Канада

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо оголосив у понеділок, 14 лютого, в перше в історії Канади, про виняткове використання Закону про надзвичайні ситуації. Цей закон надав федеральному уряду додаткові повноваження для боротьби з Ковід-протестами, які тривають вже більше двох тижнів.

3. Бахрейн

Прем'єр-міністр Ізраїлю Нафталі Беннетт у вівторок, 15 лютого, прибув у Бахрейн з першим офіційним візитом глави уряду єврейської держави до цієї арабської монархії в Перській затоці.

4. США

У вівторок, 15 лютого, президент Джо Байден виступив з короткою промовою у Білому домі щодо можливого вторгнення Росії в Україну. Байден стверджував, що угода між європейськими союзниками про низку жорстких санкцій була найкращим способом змусити Путіна прийняти дипломатичний шлях для запобігання конфлікту в Європі.

5. Таїланд

У середу, 16 лютого, королівська вчена рада прийняла рішення про зміну офіційної назви столиці країни з Бангкок на Крунг-Тхеп-Маха-Накхон.

6. Франція

Компанія Мета заявила у середу, 16 лютого, що створить «віртуальний оперативний центр» для президентських виборів у Франції, щоб запобігти використанню платформ Facebook, WhatsApp та Instagram для зриву голосування.

7. Німеччина

18 лютого у Мюнхені вперше за останні два роки почала свою роботу Мюнхенська конференція з безпеки в очному форматі, яка завершиться 20 лютого. Найбільше уваги на конференції було присвячено Україні та можливому прямому вторгненню Росії в Україну.

8. США

У п’ятницю, 18 лютого, Джо Байден заявив, що впевнений у тому, що Володимир Путін прийняв рішення про вторгнення в Україну, ймовірно, протягом наступного тижня.

9. Великобританія

Глава МЗС Британії Ліз Трасс в інтерв’ю Daily Mail заявила про створення спеціального російсько-українського інформаційного центру, який займатиметься протидією дезінформації.

10. Китай

20 лютого у Пекіні на стадіоні «Пташине гніздо» пройшла церемонія закриття зимових Олімпійських ігор.



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!