Блог

Бала Віталій: "Вівторок - подумай разів сорок"

Про Польщу та українське зерно

0

comments5046

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій.

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституту вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.




Вчергове чинна українська влада потрапляє у ситуацію щодо вдячності чи не достатньої вдячності нашим партнерам за допомогу.

Якщо минулого разу було непорозуміння з міністром оборони Великобританії Беном Воллесом, то тепер вже "виясняються" відносини з Польщею.

Безумовно, що для України не дуже приємним є факт обмеження на імпорт українського зерна, але хто, хоч трохи цікавиться цією темою, то напевно знає, що зерно не завжди проходить у повному обсязі транзитом через європейські країни і зокрема Польщі.

Треба перестати красти не тільки в Україні, але й не робити цього за межами України, бо наші партнери таке не будуть терпіти і робити вигляд, що нічого не відбувається. І для польських фермерів поява на ринку Польщі контрабандного українського зерна зовсім не є проявом дружби і партнерства.

Тому Польща і виступає за обмеження, а представники чинної влади у відповідь роблять непотрібні заяви, бо не хочуть повірити, що контрабанда, то не правильно і зовсім не думають про наслідки, коли роблять відповідні заяви чи коментарі стосовно дій Польщі.

Така невиважена позиція чинної влади і стала причиною для заяви голови Бюро міжнародної політики при президентові Польщі Марціна Пшидача у контексті ситуації з блокуванням експорту українського збіжжя, у якій він, коментуючи польським ЗМІ вимогу п’яти країн ЄС продовжити обмеження на імпорт українського зерна, заявив, що Києву "варто було б почати цінувати ту роль, яку Польща відігравала для України в останні місяці та роки".

Коли чинна влада перестане займатись чи покривати контрабанду і  почне думати, що говорити, звинувачуючи  Польщу у недружніх діях щодо українського зерна, тоді такі питання не будуть з'являтись і обговорюватись.



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!