Блог

Бала Віталій: «Вівторок – подумай разів сорок»

Ой не ті і не так коментують війну

0

comments5969

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій.

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституту вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.




Вчергове зверну вашу увагу на одну із заяв заступниці міністра Ганни Маляр, хоча заяви про хід бойових дій вона робить кожного дня і навіть не один раз. Я так розумію, що вона просто на посаді заступниці міністра оборони фактично працює в якості прес-секретаря, хоча ця якість, на жаль, не є високою.

Так от, коли пані заступниця міністра зробила свою чергову заяву, вона сказала, що наші війська на півдні, подекуди вже прорвали першу лінію оборони та перейшли на проміжну. Ми вже самі маємо уявити собі цю проміжну, але пані Маляр продовжила і зауважила, що ворог на основних, ключових панівних висотах фактично збудував інженерні укріплення і це ускладнює рух наших військ і самі бойові дії.

У цій заяві все «прекрасно» і вона має «велику» інформативно-пізнавальну цінність.

По-перше ми взнали, що наступ української армії йде і оборона ворога подекуди прорвана.

А по-друге, ми тепер знаємо, що ворог таки дійсно збудував укріплення.

Але, от ці слова про побудовані укріплення знову і знову піднімають питання, на яке ми так і не маємо поки що конкретної відповіді.

Чому не будувались укріплення до широкомасштабного вторгнення і навіть вже після нього, хоча та ж пані Маляр говорила неправду про якісь серйозні укріплення біля Бахмуту.

Ця інформація була про укріплення біля Бахмуту була з обуренням публічно спростована нашими захисниками, які і обороняли Бахмут.

От зараз будуються укріплення чи ні?

Буквально вчора на росії повідомили, що рашистські війська просунулись у Харківській області на 11 км фронту та на 3 км у глибину.

Звичайно зовсім не факт, що так насправді і є, але ж раніше всі знали, що агресор зосередив значну кількість своїх військ на Куп’янському напрямку, тому хочеться вірити, що крім заяв, що хоч і ситуація складна, але все контрольовано, були побудовані укріплення для унеможливлення просування ворога.

Все-таки, на мою думку, не потрібно змагатись з рашистською пропагандою у перекручення фактів чи їх замовчуванні, краще іноді промовчати, аніж говорити все що-небудь і як небудь.

Детальніше, дивіться і слухайте на моєму ютуб каналі.

balavit



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!