Блог

Бала Віталій: «Вівторок – подумай разів сорок»

Коли особисті інтереси шкодять інтересам країни

0

comments2427

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант Директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституті Вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

1992-1995 роки - аспірантура в ІМВ.

1995-1997 р.р.  автор  та продюсер телевізійних програм "Висока політика" та "ДІП канал" на телеканалі ICTV.

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.

З 2002 року співзасновник та директор Агентства моделювання ситуацій



Сьогодні пропоную поговорити про можливі відставки у владі.

З минулого понеділка, 29 січня, коли з’явилась інформація про ймовірне звільнення Головнокомандувача ЗСУ генерала Валерія Залужного в Україні і за її межами це питання активно обговорюється і викликає нерозуміння, стурбованість на Заході та обурення в Україні.

В ОПУ зрозуміли, що потрібно якось «виправляти» негативну для президента ситуацію і «придумали» такий собі план «перезавантаження та оновлення».

Згідно їхніх задумок, виявляється є необхідність ревізії у цивільному та військовому керівництві країни, щоб на чолі країни залишились люди, які ніби «переконані у перемозі».

Ця нісенітниця, на думку тих в офісі президента, які самі не вірять у перемогу, за матеріалами відомої статті в американському журналі Time, яку готував Саймон Шустер, повинна обгрунтувати звільнення генерала Залужного.

І для того, щоб якось мінімізувати негативне сприйняття і наслідки такого звільнення і «накреативили» перезавантаження і новий початок.

Проблема у цьому плані «перезавантаження» полягає у тому, що він не має жодного стосунку ні до перезавантаження, ні до нового початку.

Адже при владі залишається Зеленський і його команда з 5-6 менеджерів, які весь цей час, не маючи взагалі ніяких, від слова взагалі, досвіду, знань і вмінь у військовій справі, втручались у прийняття рішень ведення війни. Про це знають всі, не всі тільки знають, хоча можливо дехто і здогадується, чого вартувало таке втручання з офісу президента і президента особисто. Але, впевнений, що настане час і всі про все взнають.

І ось тепер, ці «воєначальники» вигадують план, як би «перекинути» свою відповідальність за їхні безвідповідальні дії на інших і зокрема на командування ЗСУ.

Вони і досі напевно вважають, що героєм війни повинен бути тільки один, тобто президент Зеленський, бо продовжують робити піар-візити Верховного Головнокомандуючого, ніби на фронт.

Таким чином намагаються зробити «картинку», що хтось там у чомусь розуміється і ніби керує. Згадайте ті постановочні фото над картою.

Але, то таке, вже всі до цього звикли і не дуже реагують, а рейтинг не росте, а падає і потрібно щось робити. 

От і вирішили, що звільнивши генерала Залужного, рейтинг довіри  якого напевно вже у двічі перевищує рейтинг Зеленського, можна позбавитись конкурента, не розуміючи, що звільненням вони тільки «створять» конкурента, бо до цього часу Залужний жодного разу не говорив про своє політичне майбутнє.

Але, в ОПУ так хочуть залишитись при владі, що не можуть усвідомити, про питання виборів навіть не йдеться і зараз вибори не на порядку денному. 

Україні потрібна перемога у війні, а не політична конкуренція і боротьба.

Все, що зараз буде робити влада не має жодного відношення до перезавантаження і нового початку, а слугує спробою «засмаскувати»виконання рішення по звільненню генерала Залужного.

І всі це добре розуміють.

Вже мер Києва Віталій Кличко відкрито підтримує Залужного та і всі інші політики також.

Фактично мрія Зеленського і його команди, що він об’єднає українців починає здійснюватись.

Зеленський своїми діями з одного боку, б’є по єдності, по ЗСУ, яким довіряють найбільше, але з іншого боку об’єднує українців, але об’єднує проти себе.

Не хочуть в ОПУ зрозуміти, що перед тим, як приймати рішення, завжди потрібно добре подумати про можливі наслідки.

Детальніше дивіться у програмі «Вівторок – подумай разів 40» на моєму ютуб каналі.

Посилання у першому коментарі.



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!