Блог

Юлія Ярмаркіна: "Я проти ампутацій”,- Інфлюєнсерка Саша Бо передала півмільйона гривень на операції та закликала українців допомагати рятувати кінцівки пораненим захисникам

Відомі українські блогери, актори та музиканти долучаються до нацпрограми “Врятуй Кінцівку” і користуючись своєю популярністю, допомагають лікарям зберігати руки і ноги пораненим військовослужбовцям.

0

comments2744

Юлія Ярмаркіна

Журналіст

Журналістика - це хобі яке стало роботою, тому я не працюю, а насолоджуюсь.

"Я проти ампутацій, якщо можна врятувати кінцівки! На жаль, протезування в нашій країні фінансується активніше, виділяється 2,5 мільйона гривень. В той час, коли на порятунок виділяють мізерні 8 тисяч гривень. Цього недостатньо",- розповіла на своїй сторінці в Instagram українська блогерка Олександра Тарнавська, більш відома як Саша Бо.

Олександрі вдалося зібрати 500 000 грн на національну програму “Врятуй Кінцівку”, щоб допомогти забезпечити патронат захисників та цивільних постраждалих.

"Понад 70% поранених бійців бояться, що після повернення з фронту держава про них забуде. Ми закликаємо суспільство об’єднати зусилля і допомогти рятувати руки та ноги захисникам!

Важливо, аби до цього руху долучилося якомога більше лідерів думок та підтримали поранених, а програма буде піклуватись та забезпечувати патронат всім постраждалим, яких зможе взяти”,- вважає Сергій Сошинський, ініціатор нацпрограми "Врятуй Кінцівку".

Зокрема, до допомоги пораненим в межах нацпрограми раніше долучилися: рок-гурт “Скай”; актор, виконавець головної ролі у фільмі “Довбуш”, Олексій Гладковський; Доктор Комаровський; фотографи Влада та Костянтин Ліберови, більше відомі як Libkos; український радіо- та телеведучий, генпродюсер музичної премії «YUNA», Павло Шилько та інші. 

Довідково: За даними ортопедів-травматологів України, станом на лютий 2024 року, кількість ампутованих кінцівок вже може становити 50 000. У той час, держава забезпечує лише 4-25 % потреб на лікування травм війни в межах програми медичних гарантій Національної служби здоров'я України (НСЗУ -ред.). Травмовані вимушені шукати гроші самостійно, чи свідомо йти на ампутацію.

 "Врятуй Кінцівку" є найбільшою в країні програмою, після НСЗУ, що надає допомогу постраждалим внаслідок воєнних дій у понад 20 містах України. 

Щоб стати учасником нацпрограми і отримати допомогу травмована людина або її лікар мають заповнити анкету на сайті фонду.  Якщо людина потрапляє в програму - її будуть супроводжувати протягом усього лікування.



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!