Блог

Бала Віталій: Зарубіжжя

США

0

comments10945

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій.

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституту вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.




Колишній президент США Дональд Трамп у суботу, 3 грудня, у своїй мережі Truth Social закликав призупинити Конституцію та переглянути результати президентських виборів 2020 року, на яких переміг Джо Байден, після викриття певних дій Twitter, на його думку він був у невигідному становищі.
Ця заява була не тільки засуджена частиною американського політичного класу, але навіть збентежила республіканців.
Так, Ліз Чейні, яка є запеклим опонентом Трампа у Республіканській партії заявила: «Жодна чесна людина тепер не може заперечувати, що Трамп є ворогом Конституції».
А республіканець Адам Кінзінгер пішов ще далі, він написав у Twitter: «Оскільки колишній президент закликає скасувати Конституцію, жоден консерватор не може законно підтримати його, і жоден із його прихильників не може бути названий консерватором».
Але The Washington Post зазначає, що насправді більшість обраних республіканців зберігають «мовчання». А Кевін Маккарті та Мітч Макконнелл, два лідери республіканців, відповідно у Палаті представників і Сенаті, не відповіли на запити про коментарі у неділю, 4 грудня. Однак The Washington Post нагадала, що минулого місяця Маккарті заявив, що республіканці прочитають кожне слово Конституції вголос у Палаті представників, коли партія візьме її під контроль у січні.
 



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!