Блог

Бала Віталій: "Злий понеділок»

Про «добрі справи» влади

0

comments3737

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій.

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституту вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.




Минулого тижня чинна влада «відзначилися» просто феєрично. Таке враження, що метою дій влади є допомога рашистським загарбникам.

Верховна Рада підтримала за основу урядовий законопроект про скасування «2% податку ФОП» з 1 липня 2023 року. Проголосувало 227 депутатів.

Законопроект №8401, за який проголосували передбачає наступне:

  • скасування єдиного податку за ставкою 2%;
  • скасування податкових «канікул» для СПД 1-2 груп єдиного податку;
  • відновлення документальних перевірок, штрафних санкцій, зокрема за порушення порядку використання реєстраторів розрахункових операцій (РРО).

Мотивацією такого рішення виявляється є ніби зобов’язання України якнайшвидшого відновлення довоєнного стану податкової політики.

То в Україні вже війни не має? Сама ідея по своїй суті є абсурдною, але дуже шкідливою для малого бізнесу. Фактично під час війни, якщо цей законопроект таки буде проголосований у другому читанні, він знищить малий бізнес в Україні.

Міністр фінансів заявив6 що ухвалення законопроекту дасть додаткові надходження у 2023 році у 10 млрд, грн. Та ви крадете тільки на митниці мільярдами доларів у рік, навіть під час війни. 

Виникає просте питання, а кому вигідне знищення малого бізнесу Україні? І відповідь є очевидною – тільки ворогам України.

Але це ще не все. Влада вирішила обкладати податком у 19,5% волонтерів, які допомагають ЗСУ. Я про це вже писав у рубриці «Головна подія», але питання настільки важливе і чутливе, що ще раз про це нагадаю.

Мінфін, якій підпорядковується податкова, вирішив у такий спосіб поповнювати бюджет?

Ні, на мою думку, питання більш складне. Волонтери, які збирають значні суми користуються великою підтримкою людей, а це на думку представників чинної влади несе безпосередню загрозу чинній владі, яка вирішила, що у країні чинна  влада є безальтернативною. Нагадаю про кримінальні переслідування волонтерів, які були раніше. 

А представники влади, які крадуть гуманітарну допомогу не несуть ніякої відповідальності, корупціонери від влади, а фактично мародери почувають себе дуже комфортно.

Де ж ви всі були у перші місяці війни, коли реально волонтери почали допомагати ЗСУ і допомагають і сьогодні, бо чинна влада не спроможна організувати забезпечення ЗСУ всім необхідним і це роблять волонтери. Так, серед них можуть бути і аферисти і шахраї, але то вже проблема людей, які їм вірять і перераховують свої кошти. Але достатньо просто провіряти їхню діяльність.

Взагалі, дії чинної влади замість того, щоб спрощувати допомогу ЗСУ, навпаки тільки все ускладнюють, вимагають купу якихось папірців від військових на речі, які поставляють волонтери. 

Ще раз хочеться спитати, а де ви всі були на початку війни? Поки вас не було, бо повтікали від страху, все працювало на ентузіазмі людей, а ви не просто їм не спрощуєте волонтерську діяльність, ви намагаєтесь знищити волонтерський рух, який від вас не залежить, бо дуже боїтесь людей, які здатні на самоорганізацію, роблять справу, яку ви не здатні зробити вже протягом майже півтора року війни, а розказуєте по телебаченню якісь казки про видатну роль чинної влади у війні.

Ви- мародери, брехуни та є загрозою для України сьогодні та у майбутньому.

 



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!