Блог

Бала Віталій: "Злий понеділок"

Про "добрі справи" влади

0

comments4845

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій.

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституту вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.




Найбільше мене, як і всіх, хто про це взнав, обурила ситуація з тактичними аптечками з неякісними китайськими турнікетами для ЗСУ. Це  вже повний капець, що на сімнадцятий місяць після широкомасштабного вторгнення Командування медичних сил закуповує такі аптечки чи узгоджує таку закупівлю, це не має принципової різниці, бо такі аптечки з з неякісними китайськими турнікетами не могли б бути відправлені на фронт без їхнього рішення. 

Волонтери навіть змушені були написали лист-звернення до міністра оборони Олексія Рєзнікова, міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка, головнокомандувача ЗСУ генерала Валерія Залужного, начальника Генерального штабу генерала Сергія Шаптали про невідкладні заходи для нормалізації ситуації з цього питання.

Командування медичних сил ніби провело перевірку і заявило, що все нормально і інформація про неякісні турнікети не підтвердилась, це при тому, що є купа фото і відео фронтових медиків з порваними цими турнікетами.

Володимир Зеленський, коли був в Одесі зустрічався з керівницею Командування медичних сил ЗСУ Тетяною Остащенко і щось там доручив розібратись і вирішувати.

Нагадаю, що зовсім недавно вже були різні доручення стосовно роботи військово-лікарських комісй, які фактично принижують і знущаються над пораненими захисниками України.

Остащенко була призначена на посаду влітку 2021 року і можна тепер ствердно говорити, що вона погано виконує обов'язки керівника Командування медичних сил.

І по великому рахунку, генерал-майор Остащенко Тетяна Миколаївна мала б сама подати у відставку, після таких кричущих фактів, які коштували життя нашим бійцям.

Але, на жаль, вона це не зробила, тому найоптимальніший вихід з цієї ситуації і відновлення довіри медиків ЗСУ, волонтерів, це відставка керівництва Командування медичних сил ЗСУ, не тільки Остащенко. Занадто вже багато нарікань на Командування медичних сил ЗСУ і  можливо там є і корупційна складова, враховуючи корупційну новітню історію міністерства оборони України, але то нехай відповідні органи розбираються і виясняють. 

Також варто згадати, що президент Володимир Зеленський підписав Закон 8401, той, що повертає 5% податку для ФОПів замість 2%.

Що тут можна додати, влада  дуже "заохочує" українців займатись бізнесом, просто якесь задзеркалья. Як можна взагалі під час війни, коли люди втрачають роботу, зменшується рівень доходів і життя, підвищувати податки для дрібного бізнесу і тарифи для всіх?

Також є інформація, що нове керівництво Укроборонпрому провело оцінку підприємства у 237 млн. гривень. Просто уявіть, що такі підприємства як "Антонов", КБ "Луч" ( виробник "Нептунів" та "Вільх") та багато чого іншого виявляється коштує менше десяти мільйонів доларів. 

Хто ж збирається це купити під час війни?

То чинна влада взагалі поставила хрест на державній програмі вробництва озброєння для ЗСУ?

Щотижня з'являється інформація про дії влади, які більше схожі на "диверсії" проти країни, а не плану переходу економіки на воєнні рейки та всіляку підтримку ЗСУ.



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!