Головна Статті Дозвілля подорожі Бюджетно в Вільнюс: як недорого відвідати столицю Литви
commentss НОВИНИ Всі новини

Бюджетно в Вільнюс: як недорого відвідати столицю Литви

Портал "Коментарі" продовжує спецпроект про бюджетні подорожі Європою. У цьому матеріалі ми розповімо про те, як заощадити на поїздці в Вільнюс і де скуштувати традиційні литовські цепеліни.

11 жовтня 2019, 12:25 comments9123
Поділіться публікацією:
Бюджетно в Вільнюс: як недорого відвідати столицю Литви

Відвідування Вільнюса – відмінний варіант для подорожі вихідного дня. Крім того, компактна, затишна литовська столиця чудово підходить для першого знайомства з Європою. По перельоту, проживанню, відпочинку та розвагам – це відносно недорогий європейський напрямок, який буде по кишені навіть найбільш бюджетному туристу. В цьому матеріалі ми спробуємо звернути вашу увагу на цей напрямок і доведемо, що сусідні європейські столиці також можуть бути відмінним пунктом призначення для подорожей.

Переліт: дістати квиток не проблема

Литва відноситься до одних з найдешевших авіанапрямків. Зловити недорогий квиток в Вільнюс простіше простого. З Києва в литовську столицю літають лоукост Ryanair, Lauda Air і МАУ. Якщо регулярно переглядати квитки і забронювати їх заздалегідь (хоча б за пару місяців), то в Вільнюс можна злітати за 30-50 євро в обидві сторони, а якщо зловити знижку – то взагалі за 20 євро. Для цього варто лише моніторити новини авіакомпаній, тематичні сайти або Telegram-канали.

picture

Житло: номер в центрі за смішні гроші

Зняти ліжко в хостелах Вільнюса можна від 5 євро за ніч. І мова йде не про околиці міста, а про пішу доступність до його головних визначних пам'яток. За ці гроші туристу пропонують ліжко в загальному номері для чоловіків і жінок. У вартість традиційно входить постільна білизна, банні приналежності і Wi-Fi. Ціни на кімнати з окремою ванною кімнатою в готелях стартують від 15 євро за ніч. У таких номерах є всі базові зручності – від постільної білизни до фена. А іноді можна знайти кімнати за такою ціною з гарним видом на місто і сніданком. Номер у готелі можна зняти від 25 євро за ніч, а апартаменти обійдуться від 30 євро за ніч. Ціна на таке житло залежить від близькості до центру і набору додаткових зручностей. До речі, незважаючи на такі приємні ціни на житло в литовській столиці, туристу все ж доведеться додатково заплатити від 1 до 5 євро туристичного податку за кожну ніч.

picture

Транспорт: про автобуси можна забути

Громадський транспорт у Вільнюсі також відносно недорогий в порівнянні з іншими європейськими столицями. Так, дістатися з аеропорту в центр міста можна за 2 євро на автобусі або за 70 центів на електричці, яка йде всього 10 хвилин. Квиток на автобус в Тракайський замок під Вільнюсом коштує 2 євро в одну сторону. Сам Вільнюс дуже компактний, метро в цій столиці немає. Центральний вокзал знаходиться в 10 хвилинах пішки від старого міста, тому витрати на користування громадським транспортом у межах міста можна взагалі викреслити.

picture

Тракайський замок краще дивитися з води

Якщо за іншими параметрами Вільнюс дешевше інших міст Європи, то ціни на вхідні квитки у замки, башти, храми в литовській столиці європейські. Огляд вежі Гедиміна і вихід на оглядовий майданчик коштує 9 євро, вхід в Тракайський замок – 8 євро. Але заощадити на цьому можна. Приміром, відмінний вид на Вільнюс відкривається з гори Трьох Хрестів або ж на узвишші біля Бастіону. Піднятися туди можна абсолютно безкоштовно. А Тракайський замок в рази красивіше виглядає з води. Замість того, щоб йти в замок, можна покататися на катері навколо нього протягом півгодини всього за 5 євро.

picture

Екскурсії: місцеві жителі будуть раді допомогти

Вільнюс можна оглянути самостійно за допомогою карти та Інтернету. Тим більше, пам'ятки розташовані дуже компактно. Крім того, у Вільнюсі чимало чуйних російськомовних молодих людей, які не проти поспілкуватися і абсолютно безкоштовно показати місто.

picture

Їжа: багато закладів з доступними цінами

Вільнюс – місто, де навіть самий бюджетний мандрівник може дозволити собі харчуватися в закладах три рази в день. У центрі Вільнюса яблуку ніде впасти від кількості закладів для туристів. Але можна йти куштувати й у ті, де їдять і відпочивають самі жителі міста. Так, традиційні литовські цепеліни в ресторані литовської кухні для туристів коштують від 4,5 до 6 євро, але за смаком поступаються тій самій страві в звичайному пабі за 3,5 євро. Суп у хлібі можна спробувати в такому ж пабі, він обійдеться в 3,5 євро. В пабах шукайте також і млинці жемайчу, вони коштують від 3 євро і відмінно підходять під місцеве пиво від 2 євро за келих. Про те, де краще скуштувати ці традиційні литовські смаколики, краще запитати безпосередньо у місцевих.

picture

Сувеніри: магнітик обійдеться у 5 євро

Ціни на сувеніри в литовській столиці так само, як і ціни на вхідні квитки, європейські. Але заощадити можна. Не варто купувати магніт або ж бурштинові прикраси у першій же сувенірній крамниці, краще витратити трохи більше часу та пошукати. Подарунки та речі на пам'ять краще купувати подалі від визначних пам'яток і туристичних стежок. Так, магніт у Вільнюсі в середньому коштує 5 євро, але в окремих крамницях можна придбати за 1-2 євро. Така ж ситуація і з бурштином: краще його купити в бурштинової лавці, але у торговцем на вулиці він буде коштувати дешевше.

picture

Фото: Л. Грубник

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" публікував 10 правил, які має знати кожен турист, який бажаючий недорого побувати в Європі.

Також ми давали поради, як недорого і з користю провести вихідні в Римі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!