"По коментарям "Здохніть" ми розуміли, що нам будуть не раді, але не думали, що зустрінуть камінням", - евакуйована з Уханя українка

"Коментарі" поспілкувалися з одним із прибулих з Уханя пасажирів, який розповів про непростий спецрейс в Україну, "сухий пайок" і реакцію іноземців на "армію" мітингувальників у Нових Санжарах

Більше семи десятків людей – українці, медперсонал і іноземці, евакуйовані з Уханя по дипломатичним угодам через спалах коронавірусу, - все ще приходять в себе після "привітного" прийому в Нових Санжарах. "Коментарям" вдалося поспілкуватися з одним із прибулих на батьківщину пасажирів - Аліною Лазоренко, яка розповіла нам про складний спецрейс довжиною в добу, переживання через мітинги і зустрічі камінням.

"Дати по одному бутерброду - це, звичайно, таке..."

За словами 24-річної Аліни, мешканки Кривого Рогу, в Ухані вона провела останні 9 місяців на роботі. Зараз дівчина відходить після такої довгої дороги маршрутом "Ухань - Алмати - Харків – Бориспіль – знову Харків – Нові Санжари".

"Спочатку, через 6 годин польоту, ми зупинилися на дозаправку в Казахстані, після чого прилетіли у Харків, над яким літали близько двох годин. Коли здійснили більше 10 кіл, нам сказали, що не можемо сісти через сильний туман, і якщо за півтори години нічого не зміниться, то нас повезуть у Київ. Так і сталося. Паніки не було, ніхто не переживав, але всі дуже втомилися: на той момент ми провели в літаку вже 15 годин, тому всі просто хотіли приземлитися і вийти", - згадує Аліна.

За її словами, всі прибулі – молодь і сім'ї з дітьми: самому молодшому пасажиру всього два роки.
масовий протест, палили шини і погрожували військовим, які, в свою чергу, пригнали бронетехніку.