Головна Статті Суспільство події Найбільш незвичайні рекорди країни: балакучий президент і "Халк", який рухає кораблі зубами
commentss НОВИНИ Всі новини

Найбільш незвичайні рекорди країни: балакучий президент і "Халк", який рухає кораблі зубами

"Коментарі" з'ясували, хто з українців потрапив до Національного реєстру рекордів в цьому році і своїми досягненнями звернув увагу на проблеми країни

13 листопада 2019, 16:15 comments3860
Поділіться публікацією:
Найбільш незвичайні рекорди країни: балакучий президент і "Халк", який рухає кораблі зубами

Україну можна з впевненістю назвати країною рекордсменів. Силач, який а-ля Халк зубами перетягує морські судна, плавець, який подолав практично 1000 кілометрів вплав, незвичайні художники, народні умільці ці та сотні інших унікумів прославляють нашу країну далеко за її межами. Журналіст видання "Коментарі" дізнався, чим  в цьому році прославилися українці і хто приєднався до числа рекордсменів.

Джерело рекордсменів

В Національному реєстрі рекордів України "Коментарям" повідомили, що з початку 2019 року вони зареєстрували 470 рекордів, при цьому заявок надійшло в три рази більше. У трійці лідерів за кількістю рекордсменів традиційно Харківська, Дніпропетровська та Львівська області. "Журналісти часто запитують про мій улюблений рекорд, і я щоразу відповідаю по-різному. Зараз мій улюблений рекорд — найбільша вишита вручну книга. Це Євангеліє від святого Матвія, шедевр, зроблений рівненською майстринею народної творчості Оленою Медведєвою. Рукотворна книга, робота над якою тривала два роки, складається з 60 сторінок розміром 60 на 42 сантиметрів. У Святому Письмі майстриня вишила 88 700 знаків", — розповідає керівник Національного реєстру рекордів Лана Вєтрова.

Здивували не тільки Україну, але й весь світ

Наш власний рейтинг рекордів відкриє президент України Володимир Зеленський, який 10 жовтня провів 14-годинну прес-конференцію з журналістами. Марафон дозволив представникам преси задати всі хвилюючі їх питання, а главі держави встановити світовий рекорд. До речі, попередній належав президенту Республіки Білорусь Олександру Лукашенку, який зміг витримати 7 годин 21 хвилину непростого спілкування.

А ось спортсмен Михайло Романишин за 37 днів проплив 985 кілометрів по річці Дніпро і, тим самим, встановив ще один рекорд України. Стартував плавець з селища Страхолісся Київської області і фінішував в Херсоні. "Ідея проплисти по Дніпру прийшла за місяць до старту. Чотири роки я готувався перепливти Чорне море зі Стамбула до Одеси, але в останній момент не вдалося організувати заплив. Від партнера надійшла пропозиція проплисти по головній річці країни. Вплуталися, як виявилося, не дарма. Заплив по Дніпру з Страхолісся в Херсон ми хотіли подолати за 30 дній. У підсумку, вийшло 37 з одним днем відпочинку і трьома полуднями", — розповів нам Михайло Романишин.

Під час встановлення цього рекорду спортсмен звернув увагу і на стан річки, яка місцями була забарвлена різними кольорами веселки. Це, на жаль, позначилося на його шкірі і загальному самопочутті. "Неприємний запах каналізації, квітучої зелені і дохлої риби супроводжував нас по всьому маршруту. Від сіро-зелених водоростей отримав сильне подразнення шкіри обличчя та ніг. Пластика у воді зовсім небагато, але це річка, він весь на березі. В місцях стоянки моя команда мішками збирала залишене місцевими жителями сміття. Наша річка неймовірно красива, але засмучує те, що ми з нею робимо", — нарікає спортсмен.

спортсмен, заплыв, рекорд

Здивував не тільки Україну, а й цілий світ лікар-педіатр Олег Скавиш на прізвисько "Тягнизуб". В перервах між робочими буднями чоловік... піднімає зубами людей, перетягує машини, потяги і навіть морські кораблі. Зокрема, в кінці 2018 року "Тягнизуб" встановив світовий рекорд по найбільшій вазі корабля у 614 тонн, протягнутому зубами — це дозволило українцеві потрапити в Книгу рекордів Гіннесса. Зазначимо, що спортсмен не просто зрушив судно з місця, а протягнув його на 16,3 метра.

"Я мріяв потрапити в Книгу рекордів Гіннесса. З 2014 року намагався це зробити, але технічно не виходило: дуже складно було знайти локацію, корабель і фінансування. Чинний рекорд на той момент становив 576 тонн. На репетиціях я тягнув більше 1000 тонн, тому вирішив перебити і потрапити відразу в Книгу Гіннеса. Репетирував на території Іллічівського судно-ремонтного заводу в Чорноморську. Там же і встановив рекорд", — розповідає Олег Скавиш.

спорт, одесса, рекорд

Свій рекорд спортсмен присвятив беззахисним тваринам: українець агітує земляків не купувати чотириногих, а брати їх з притулків. "Люблю тварин більше, ніж людей. У мене вже друга собака з притулку. Всіх закликаю не купувати тварин, а брати з притулків або підбирати на вулиці", — підкреслює Тягнизуб.

Раніше портал "Коментарі" писав, що голлівудська актриса Дженніфер Еністон, яка довгий час не реєструвалася в соціальних мережах, завела свій Instagram-аккаунт і потрапила в Книгу рекордів Гіннеса.

Фото: romanishyn.com / dumskaya.net



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!