Блог

Бала Віталій: Головна подія

Резніков. Умеров. Терористи.

0

comments3176

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант Директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституті Вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

1992-1995 роки - аспірантура в ІМВ.

1995-1997 р.р.  автор  та продюсер телевізійних програм "Висока політика" та "ДІП канал" на телеканалі ICTV.

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.

З 2002 року співзасновник та директор Агентства моделювання ситуацій



На мою думку, головною подією цього тижня була довгоочікувана відставка Олексія Резнікова.

Захисники Резнікова приписують йому вирішення поставок зброї нашими партнерами на мільярди доларів. Мотивуючи  це тим, що він ж їздив на зустрічі групи «Рамштайн».

А раніше я читав і слухав, що то все заслуга президента Володимира Зеленського.

Так хто домовлявся?

Резніков чи Зеленський?

Надання зброї, то не рішення міністра оборони будь-якої країни. Такі рішення приймаються вищим політичним керівництвом, які  повинні затверджувати парламенти країн.

Корупційні скандали були каталізатором відставки, але він зміг довго триматись на посаді чи його змогли утримувати, навіть через ці скандали

На мою думку, все-таки головна причина, за якої Резніков повинен був піти у відставку – це його неспроможність налагодити роботу міноборони по належному забезпеченню ЗСУ амуніцією та зброєю.

По великому рахунку, насправді, багато питань з амуніцією перекривалиі  досі перекривають  саме волонтери. 

А щодо боротьби з корупцією у міноборони, то сподіваюсь, що новопризначений міністр Рустем Умеров, який вже під час виступу у Верховній Раді заявив, що корупціонери прирівнюються до терористів, а з терористами жодних перемовин не ведуть.

Побачимо наскільки у нього буде можливостей і сміливості звільнити з посад людей у міноборони, які безпосередньо відповідали і поки що відповідають за сфери в яких були корупційні скандали.

Добре Умеров і сказав, коли його представлял президент. Час покаже, наскільки він зможе виконати те, про що говорив.

А взагалі, Умеров має мати у міністерстві  свою команду,  яка складатиметься з людей, яких він приведе у міністерство з собою та чесних офіцерів, яких він підвищить на посадах. 

Якщо всі посадовці, які були за міністра Резнікова  залишаться на своїх місцях, важко навіть уявити в якій спосіб новий міністр буде викорінювати корупцію з Міністерства оборони, яка ганьбить Україну на весь світ і ставить під загрозу допомогу наших партнерів.

На цьому тижні президент Литви Гітанас Науседа недвозначно публічно заявив, що корупція в Україні гальмує постачання зброї.

Продовження цієї теми, також дивіться на моєму ютуб каналі.

А якщо виникне бажання та буде натхнення  поставити вподобайку, прокоментувати відео тапідписатись, я буду вдячний за підтримку.



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!