Блог

Бала Віталій: Головна подія

Підтримка України зменшується?

0

comments3837

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант Директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституті Вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

1992-1995 роки - аспірантура в ІМВ.

1995-1997 р.р.  автор  та продюсер телевізійних програм "Висока політика" та "ДІП канал" на телеканалі ICTV.

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.

З 2002 року співзасновник та директор Агентства моделювання ситуацій



На мою думку, головною подією цього тижня для України був візит президента Володимира Зеленського до США.

Спочатку він прибув у Нью-Йорк, де виступив на Генеральній Асамблеї Організації Об’єднаних Націй. А потім на засідання Ради Безпеки ООН.

Президент України Зеленський виступив на Генеральній асамблеї ООН у Нью-Йорку з промовою про подальшу підтримку у війні проти Росії

Він закликав  світових лідерів об'єднатися, а не обговорювати питання за закритими дверима і нагадав про домовленості з путіним власника ПВК Вагнер, який загинув минулого місяця в авіакатастрофі.

Також у виступі Володимир Зеленський попередив про загрозу ядерної зброї Росії і що

Росія використовує атомну енергетику як зброю, перетворюючи атомні електростанції інших країн на справжні брудні ядерні бомби, маючи на увазі захоплення росією Запорізької АЕС в Україні.

Президент України Володимир Зеленський, вперше особисто виступаючи перед асамблеєю, також звинуватив Москву в створенні зброї глобального дефіциту продовольства шляхом нападу на українські порти з метою отримання територіальних поступок.

Володимир Зеленський у своїй промові на Генеральній асамблеї ООН засудив практику Росії у воєнний час із примусового вивезення українських дітей до Росії, назвавши це геноцидом.

Володимир Зеленський, виступаючи на засіданні Радбезу ООН закликав надати Генасамблеї ООН повноваження подолати право вето росії, назвавши це необхідним кроком. Адже зупинити війну неможливо, тому що всі зусилля ветуються агресором.

Пропонуючи переглянути Раду Безпеки ООН з метою розширення членства, Зеленський зазначив, що Україна вважає несправедливим, коли мільярди людей не мають постійного представника в Раді Безпеки, а росія має.

Загалом перебування у Нью-Йорку в Організації Об’єднаних Націй, на мою думку, можна вважати плюсом для України. Чого не скажеш про візит у Вашингтон, хоча і не можна вважати цей візит вважати однозначно мінусом для України.

У Конгресі не вдалося переконати республіканців не блокувати виділення додаткових коштів для України, які запросив у Конгресу президент США Джо Байден, не кажучи вже про збільшення такої підтримки. 

На зустрічі з Джо Байденом, не було заявлено про надання Україні ракет ATACMS, хоча США надасть новий пакет підтримки для України, який включає 128 мільйонів доларів на нову безпекову допомогу, а також 197 мільйонів доларів на зброю та обладнання.

Так, зараз ходять різні чутки, посилання на джерела, що ніби таки дадуть чи надали ATACMS, але обмежену кількість. 

У будь-якому випадку, головне, щоб надали, а публічність тут не важлива.

Трохи більше дивіться на моєму ютуб каналі.

І якщо виникне бажання та буде натхнення  поставити вподобайку, прокоментувати відео та підписатись на канал, я буду вдячний за підтримку.

Посилання у першому коментарі.



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!