Блог

Бала Віталій: Головна подія

ЄС не зможе компенсувати втрати від відсутності допомоги США Україні

0

comments3949

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант Директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституті Вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

1992-1995 роки - аспірантура в ІМВ.

1995-1997 р.р.  автор  та продюсер телевізійних програм "Висока політика" та "ДІП канал" на телеканалі ICTV.

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.

З 2002 року співзасновник та директор Агентства моделювання ситуацій



На мою думку, головною подією цього тижня для України було усунення 3 жовтня з посади спікера Палати представників Конгресу США Кевіна Маккарті.

Адже без спікера Палата представників не може проголосувати за фінансову допомогу Україні, яка фактично була поставлена на паузу, коли був проголосований тимчаслви бюджет на 45 днів, щоб уникнути шатдауну, але там не була передбачено виділення грошей на допомогу Україні.

А тепер, ця пауза затягується і час спливає та грає проти України, адже сподівання, що ніби Маккарті домовився з адміністрацією Байдена і виділення грошей буде включене і проголосоване, тепер є безпідставним.

Третій саміт у Гренаді 5 жовтня Європейського політичного співтовариства і мав фактично головним питанням, що робити, через політичну кризу у США і як виходити з цієї ситуації.

Але, на цьому ж саміті головний дипломат ЄС Жозеп Борель зауважив, що жодна європейська країна не зможе заповнити прогалину, утворену будь-якою втратою американської підтримки.

Тому, питання надання допомоги Україні з боку США є критично важливим для України, особливо зараз, коли ЗСУ з важкими боями просуваються у наступі звільнюючи українську територію від окупантів.

Для розвитку і посилення наступу ЗСУ потрібне збільшення допомоги6 а не пауза чи зменшення допомоги. 

Також про вплив політичної кризи у США, дивіться на моєму ютуб каналі.

І якщо виникне бажання та буде натхнення  поставити вподобайку, прокоментувати відео та підписатись на канал, я буду вдячний за підтримку.

Посилання у першому коментарі.



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!