Блог

Бала Віталій: «Нечистий четвер»

Замість президентських виборів потрібен закон "Про оголошення стану війни"

0

comments3648

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант Директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституті Вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

1992-1995 роки - аспірантура в ІМВ.

1995-1997 р.р.  автор  та продюсер телевізійних програм "Висока політика" та "ДІП канал" на телеканалі ICTV.

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.

З 2002 року співзасновник та директор Агентства моделювання ситуацій



Сутність влади пізнається за конкретними діями, а не за правильними заявами.

Сьогодні хотів би поговорити про вибори в Україні.

Звичайно, що я собі важко уявляю як можна проводити вибори під час війни, але про можливість виборів останнім часом знову почали говорити і обговорювати таку можливість.

Вчора, 11 жовтня, я прочитав у німецькій газеті Suddeutche Zeitung новину про балотування на другий термін президентської каденції Володимира Зеленського. 

Suddeutche Zeitung навела навіть цитату Володимира Зеленського з інтерв’ю румунському сайту новин digi24: «"Якщо війна триватиме: так. Якщо війна закінчиться: ні". 

Тобто, під час війни Зеленський планує балотуватись на другий термін, хоча всі пам’ятають його обіцянки про тільки один термін перебування на посаді президента та піти у відставку, якщо він не завершить війну?

Володимир Зеленський не просто не завершив війну, війна переросла в активну фазу з початком широкомасштабного вторгнення росії в Україну 24 лютого 2022 року. А він у відставку так і не пішов, а навіть планує балотуватись на другий термін, саме під час війни, яку обіцяв завершити, а якщо ні, то піде з посади.

Можна, що завгодно говорити, дорікати Зеленському чи виправдовувати, це нічого не змінить щодо реальної ситуації в Україні.

А ситуація6 на жаль, не сама краща, м’яко кажучи.

Президент разом зі своєю командою, владною партією «Слуга народу» не тільки не готувались до війни, їхня діяльність під час війни викликає багато питань. 

Чому відбувся розквіт корупції6 яка фактично переросла у мародерство?

Чому некомпетентні люди втручаються у плани ведення війни, особливо зараз багато з’явилось інформації про заборону діяти військовим на початку війни без дозволу з офісу президента?

А що в офісі працюють найкращі військові фахівці? 

Чому економіка не була переведена на воєнні рейки? 

І таких чому, насправді, ціла купа і стосовно воєнкомів, і військово-лікарських комісій, і аморальної поведінки представників влади, все це призвело до показника у 78% людей, які під час соціологічного опитування, вважають саме президента відповідального за корупцію у владі.

Тому6 виникає просте питання, а як президент планує перемагати у війні і займатись відбудовую України після війни?

З чинною командою? Якщо так, то це шлях у глухий кут, тобто жодних позитивних перспектив.

З іншою командою? То чому на початку війни не було заклику до створення уряду національної єдності? Невже сьогодні Володимир Зеленський готовий зробити такий крок? Не впевнений, бо ніяких підстав для цього не видно у його заявах та діях, скоріше, все навпаки, на жаль.

То Україна опинилася перед можливими виборами без вибору?

Продовження дивіться на моєму ютуб каналі.

І якщо програма сподобається, то не забудьте поставити вподобайку і прокоментувати, а виникне бажання та буде натхнення, то підпишіться на мій ютуб канал.

Посилання у першому коментарі.



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!