Блог

Бала Віталій: «Нечистий четвер»

А є хтось у владі, хто не краде?...

0

comments3149

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант Директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституті Вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

1992-1995 роки - аспірантура в ІМВ.

1995-1997 р.р.  автор  та продюсер телевізійних програм "Висока політика" та "ДІП канал" на телеканалі ICTV.

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.

З 2002 року співзасновник та директор Агентства моделювання ситуацій



Сутність влади пізнається за конкретними діями, а не за правильними заявами.
Ситуація з керівництвом Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації демонструє, що у владі крали крадуть і будуть красти.
Звинувачення у заволодінні державними коштами у сумі понад 62 млн. гривень, а сьогоднішнє рішення Вищого антикорупційного суду про тримання під вартою, але з можливістю внесення застави у 25млн. гривень покаже чи є у звинуваченого такі гроші, або можливо за нього хтось внесе заставу. Хоча виглядає дивно таке рішення, заволодів 62 млн. гривень, а застава у 25млн.гривень, а різницю кому…
А тепер давайте згадаємо про голосування у Верховній Раді закону №10037, який 17 листопада підписав президент Володимир Зеленський, про військовий ПДФО, який перенаправляють до держбюджету у пропорції 50% на 50%, до Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації та Міноборони з 1 жовтня 2023 року до 31 грудня 2023 року, що складає по 13 млрд. гривень відповідно.
А з 1 січня 2024 року до 31 грудня 2024 року для Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації припадає 45%, що складає, за прогнозами, понад 43 млрд.гривень.
До речі, фахівці кажуть, що ця служба не є розпорядником бюджетних коштів.
Таким чином, можна зробити два припущення стосовно затримання керівника цієї служби.
НАБУ оголосило про цю справу 20 листопада цього року, а ситуація відбувалась у 2020-2022 роках. Президент Зеленський підписав закон, який передбачає перенаправлення військового ПДФО на цю службу 17 листопада цього року.
Отже, припущення перше.
А хіба глава держави не знав про дії НАБУ і САП з цього питання? Чи добре знав і все рівно підписав. 
Тоді виникає припущення друге.
Тоді можна припустити, що керівництво служби не «ділилося» чи не хотіло «ділитись» з кимось, хто планував "заробляти", адже відслідкувати ті мільярди гривень, які планують віддати службі, буде неможливо всім, окрім влади.
У будь-якому випадку, ця чергова корупційна справа вкотре доводить влада просто по вуха у корупції і «заробляють» всі6 як було написано у статті у Time, «крадуть так, ніби завтра не буде».
І чинній зеленій владі вже «не відмитись» від клейма: «Зелена влада = корупція».
Більше дивіться у програмі «Нечистий четвер» на моєму ютуб каналі.



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!