Блог

Бала Віталій: «Нечистий четвер»

Навіщо ОПУ псує стосунки із США

89

comments1936

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант Директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституті Вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

1992-1995 роки - аспірантура в ІМВ.

1995-1997 р.р.  автор  та продюсер телевізійних програм "Висока політика" та "ДІП канал" на телеканалі ICTV.

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.

З 2002 року співзасновник та директор Агентства моделювання ситуацій



У владі регулярно приймають хибні рішення, які шкодять країні, або невігласи, або ті, хто свідомо хоче нашкодити країні.(с)

Сьогодні вирішив обговорити відмову Олени Зеленської на запрошення Білого дому взяти участь у зверненні президента США Джо Байдена «Про стан справ у країні» перед Конгресом.

За інформацією, у Білому домі планували, щоб Олена Зеленська сиділа поруч з дружиною Джо Байдена Джил Байден та Юлією Навальною, дружиною російського опозиціонера Олексія Навального, який помер минулого місяця у в’язниці.

Офіс Олени Зеленської пояснив відмову щільним, раніше запланованим графіком, хоча за інформацією американської газети The Washington Post, що причиною відмови була, ніби саме можлива присутність Навальної  і це не сподобалось у Києві.

До речі, Юлія Навальна також відмовилась від запрошення.

Не думаю, що саме Олена Зеленськеа прийняла рішення відмовитись від запрошення.

Скоріш за все, таке рішення було прийняте в офісі президента. Хто стоїтьза таким рішення здогадатись не важко, Володимир Зеленський і один, або двоє з 5-6 менеджерів його команди.

Напевно ті самі люди, які 6 грудня 2023 року скасували, в останню мить, відеозвернення Зеленського перед Сенатом, коли розглядалось питання про допомогу Україні.

Напевно я б і не акцентував знову на цьому питанні, якби не «з’явились» заангажовані ОПУ «говорячі» голови, різні «експерти», які почали говорити і писати, що рішення відмовити на запрошення Білого дому було правильним, бо не можна бути поруч з Навальною, адже її покійний чоловік говорив, що Крим російський і т.д і т.п.  

На мою думку, це було хибне, на жаль, не перше, рішення у взаємовідносинах із США.

Джо Байден обов’язково буде говорити про допомогу Україні, під час свого виступу, а присутність дружини президента України візуально підсилила б його слова про необхідність допомоги України.

Також, можна було б розраховувати, або організувати, інтерв’ю з провідними американськими ЗМІ.

Але, виходячи з того, що «з’явились» «офісні» ніби експерти з виправданнями відмови, можна зробити висновок, що саме в офісі президента хтось дуже не хотів присутності Олени Зеленської, яка була б проявом підтримки зусиль Байдена, які він робить щодо надання допомоги Україні.

Можна говорити і про те, що є ймовірність намагання зашкодити наданню допомоги Україні з боку США, бо хтось в офісі дуже хоче перемовин з росією.

Детальніше дивіться у програмі «Нечистий четвер» на моєму ютуб каналі.

Посилання у першому коментарі.



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!