Блог

Бала Віталій: «П’ятничні роздуми»

А де супутник Притули?

0

comments2951

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант Директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституті Вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

1992-1995 роки - аспірантура в ІМВ.

1995-1997 р.р.  автор  та продюсер телевізійних програм "Висока політика" та "ДІП канал" на телеканалі ICTV.

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.

З 2002 року співзасновник та директор Агентства моделювання ситуацій



До вашої уваги пропоную подумати над наступними питаннями.

Про нововвення для малого бізнесу і про так званий супутник Притули.

Мова йде про інтерв’ю «друга» українського бізнесу народного депутата Данила Гетьманцева Новини.LIVE. Про особисті якості та все інше цього «друга» вже стільки сказано, написано і показано, що цього «друга» повинна б була чинна влада, не тільки відправити у відставку і позбавити мандата народного депутата, але й СБУ перевіряти на належність до мережі агентів російських спецслужб, до якої як виявилось належав інший, вже колишній голова Комітету у Верховній Раді Нестор Шуфрич, а «друг» бізнесу  і надалі продовжує очолювати Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики.

То я звернув увагу на продовження його «інтересу» до малого бізнесу, а сме до ФОП. От не дає Гетьманцеву спокою існування та робота в Україні ФОПів.

Нагадаю всім, що у травні 2022 року, вже під час широкомасштабного вторгнення, Гетьманцев порівняв систему оподаткування із "мистецтвом общипування гусака так, щоб він не кричав".

Одним словом, ще той «щипач» бізнесу, який все вигадує нові методи общипування.

І у цьому інтерв’ю, Гетьманцев говорив про польську модель оподаткування ФОП.

Ніби і все правильно звучить, потрібно відмежувати малий бізнес від середнього і великого, щоб вони штучно, через різні схеми не перетворювались на «малий» бізнес, для уникнення сплати відповідних податків.

Польська модель має більший ліміт за операціями у 2 млн.євро, в Україні зараз – 7.8 млн.грн. Скажемо чесно. Що, насправді, не на багато більше. А також у польській моделі присутні різні ставки податків на різні види діяльності.

Повторюсь, що ніби все правильно і можливо у Польщі це добре працює.

Але, у нас є «невеличка» різниця з Польщею сьогодні, в Україні повним ходом йде повномасштабна війна. І, на мою думку, оподаткування під час війни і скоріш за все, після завершення війни. Протягом певного періоду повинно бути найсприятливіше для виживання малого бізнесу, насамперед, а потім вже для отримання прибутку, з якого має бути мінімальна ставка податків на цей перехідний період, але точно не така, як у мирній країні, де доходи громадян значно вищі.

І посилання Гетьманцева на Міжнародний валютний фонд, який ніби таке вимагає, зовсім недорочне. МВФ потрібно пояснити, якщо він дійсно таке вимагає, що після війни сядемо за стіл перемовин і повернемось до цього питання, а зараз така вимога не на часі.

Влада повинна дбати про інтереси малого бізнесу6 а не про виконання якихось вимог, особливо зараз, під час війни, які шкодять малому бізнесу.

Але, для чинної влади термін «дбати» про малий бізнес не знайомий і в особі Гетьманцева влада демонструє це весь час.

Про це і трохи про супутник Притули, дивіться на моєму ютуб каналі.

А якщо виникне бажання та буде натхнення  поставити вподобайку, прокоментувати відео тапідписатись на канал, я буду вдячний за підтримку.

Посилання у першому коментарі



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!