Блог

Бала Віталій: «П’ятничні роздуми»

Червінський та Залужний. Що спільного?

0

comments3277

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант Директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституті Вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

1992-1995 роки - аспірантура в ІМВ.

1995-1997 р.р.  автор  та продюсер телевізійних програм "Висока політика" та "ДІП канал" на телеканалі ICTV.

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.

З 2002 року співзасновник та директор Агентства моделювання ситуацій



Сьогодні пропоную подумати на двох прикладах проставлення чинної влади до військових.

20 листопада, у понеділок, відбулось засідання у Київському апеляційному суді у справі полковника Романа Червінського.

Раніше суд продовжив йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 16 грудня.

На засіданні судді не розглянули жодної з трьох апеляцій щодо запобіжних заходів прийнятих у вересні та жовтні а також щодо необгрунтованої підозри.

Колегія суддів відхилила два відводи адвокатів Червінського, а щодо трьох апеляцій заявила собі самовідводи.

Полковник Роман Червінський знаходиться під вартою з 25 квітня 2023 року.

Тобто вже більше півроку досвідчений керівник-розвідник замість того, щоб планувати спеціальні операції проти агресора, навчати військових розвідників, змушений перебувати за гратами через абсолютно необгрунтовані звинувачення, на мою думку.

Справа полковника Романа Червінського сякраво демонструє відношення чинної влади до військових і помсту військовим за викривання шкідливого втручання політиків у справи військових.

Те саме неадекватне відношення до військових демонструю ситуація на цьому тижні довкола Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Президент Володимир Зеленський чомусь колись вирішив, що може публічно через ЗМІ виясняти стосунки з генералом Залужним, що насправді виглядає, м’яко кажучи нерозумно і некрасиво. А саме головне, такі діє реально шкодять і сіють нерозуміння і розбрат Україні. 

І хоча Володимир Зеленський закликає бути об’єднаними, він та його команда все роблять навпаки.

Нема сенсу навіть згадувати прізвище однієї депутатки з Слуги народу, що «несе» в інформаційний простір стільки сміття і лайна вже тривалий час, яка вже весь свій «ентузіазм дурнуватих, алогічних заяв» направляє особисто проти Головнокомандувача ЗСУ.

А колишня заступниця міністра оборони Маляр в одному інтерв’ю заявляє, що нема ніякого конфлікту між президентом Володимиром Зеленським та Головнокомандувачем ЗСУ генералом Валерієм Залужним, а присутні «різні погляди» та є «робочі дискусії».

По-перше, звідки Маляр може знати про ці «робочі дискусії»? Вона була присутня на зустрічах президента і Головнокомандувача ЗСУ, щоб так безапеляційно заявляти? Дуже сумніваюсь, що її на такі зустрічі запрошували чи вона їх організовувала.)

А по-друге, а які можуть бути «робочі дискусії» між бойовим генералом та цивільним6 який не служив навіть в армії рядовим? А от погляди точно можуть бути різними, адже генерал розуміє про що мова і знає, що потрібно говорити, а цивільний може тільки щось там собі навигадувати, бо нічого не розуміє у цій справі.

Але, я погоджуюсь, що конфлікту нема, бо генерал Залужний не реагує на всі провокації з боку президента та його команди.

Більше дивіться у програмі «П’ятничні роздуми» на моєму ютуб каналі.

Посилання у першому коментарі.



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!