Блог

Бала Віталій: «П’ятничні роздуми»

Зеленський видав таємницю

0

comments4498

Бала Віталій

Політтехнолог, політичний консультант Директор Агентства моделювання ситуацій

У 1987-1992 роках навчався в Інституті міжнародних відносин

1993-1994 роках навчався у Франції в Європейському інституті Вищих міжнародних студій(Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)

1992-1995 роки - аспірантура в ІМВ.

1995-1997 р.р.  автор  та продюсер телевізійних програм "Висока політика" та "ДІП канал" на телеканалі ICTV.

2006-2007 роках працював у Кабміні радником віце-прем'єр-міністра.

З 2002 року співзасновник та директор Агентства моделювання ситуацій



Сьогодні пропоную подумати над словами президента Володимира Зеленського на його прес-конференції щодо необхідності мобілізувати 450-500 тисяч громадян України.

Мова йде про те, що ця інформація точно не передбачалася для публічного озвучення.

Тобто, на мою думку, Володимир Зеленський озвучив таємну інформацію публічно, чого не можна було робити.

Так, ОПУ і сам Зеленський дуже хотіли «перекинути на Генштаб і Головкома ЗСУ генерала Залужного, як люблять говорити в офісі президента, цей негативний кейс мобілізації, але не варто було робити це у такий спосіб.

Тепер цю цифру всі обговорюють в Україні і за її межами і таке обговорення не йде у позитив для України.

Тепер у матеріалах іноземні ЗМІ повідомляють, що в Україні труднощі з мобілізацією, з бажаючими захищати країну.

Спочатку, оприлюднювали кадри із фізичним затриманням на вулицях чоловіків в Україні, що також виглядало дуже погано.

А тепер, після озвучення необхідної кількості для мобілізації, наші опоненти і вороги отримали додаткові аргументи для розмов про те, що Україна програє, нема сенсу їй допомагати, а потрібно починати мирні переговори з росією.

Але і це ще не все, «відзначився» і міністр оборони Рустем Умеров, який дав інтерв’ю іноземним ЗМ, зокрема таблоїду Bild. От навіщо таблоїду давати інтерв’ю міністру оборони України?

Тепер речник Міністерства оборони Ілларіон Павлюк намагається «виправляти» ситуацію, заявляючи, що газета перекрутила слова міністра про звільнення Криму і що мова не йде про призов громадян України, які перебувають закордоном і ніяких санкцій до них не буде.

Але, в іноземних ЗМІ вже розповсюдили слова Умерова звільнення Криму вже у 2024 році, про мобілізацію українських біженців.

Так, міністр юстиції Німеччини Марко Бушманн вже відреагував на слова міністра борони Рустема Умерова і зявив Німецькому агентству преси, що проблеми України з мобілізацією солдатів для відсічі російському вторгненню не матимуть практичних наслідків для українців, які проживають у Німеччині. Уряд не буде змушувати людей проходити строкову чи військову службу проти їхньої волі.

Тобто, речник Міноборони може тепер пояснювати, що Умерова не так зрозуміли, але такі пояснення вже навряд чи змінять наслідки закордоном, після таких заяв.

На мою думку, заява Володимира Зеленського, озвучена публічно, про необхідність мобілізації 450-500 тисяч людей і інтерв’ю міністра оборони про мобілізацію закордоном, не просто шкодять Україні, як країні, яка героїчно бореться з російським агресором, але й мають ефект демотивації, як у середині України, так і за її межами.

Більше дивіться у програмі «П’ятничні роздуми» на моєму ютуб каналі.

Посилання у першому коментарі.



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!