Блог

Таран Віктор: Посилити відповідальність не можна спинити мобілізацію: де парламент поставить кому?

У парламенті заявляють, що у травні місяці в країні суттєво зросла кількість мобілізованих. Це гарні новини, тому що для збереження держави та нації нам потрібно за неї боротися. І участь у цій боротьбі повинні приймати кожен українець. Ти або в ЗСУ або для ЗСУ.

0

comments1519

Таран Віктор

Політолог, політтехнолог

Практикуючий політтехнолог, кандидат наук з державного управління

У парламенті заявляють, що у травні місяці в країні суттєво зросла кількість мобілізованих. Це гарні новини, тому що для збереження держави та нації нам потрібно за неї боротися. І участь у цій боротьбі повинні приймати кожен українець.

Ти або в ЗСУ або для ЗСУ.

Водночас серйозно непокоїть інформації про те що посились випадки, коли за кордон масово тікають чоловіки. Особисто мене тригерять новини, що вантажівками ухилянти прориваються через кордон в інші країни. Або використовують для цього інші шляхи. Наприклад в інтернеті є інформація, як багато так званих активістів тікають за кордон або по фіктивних документах через систему «ШЛЯХ,» або як скандальний харківський активіст Кирило Яковець, голова ГО Нон-Стоп-, про якого у відкритих джерелах пишуть, що він втік в Іспанію від призову, використавши для перетину кордону статус власного батька-інваліда https://focus.ua/uk/ukraine/651936-harkivskiy-aktivist-kirilo-yakovec-vijihav-do-ispaniji-veteranska-organizaciya .

І найгірше що потім часто ці люди проводять інформаційну кампанію проти своєї країни. 

Хтось із них записує ролики, розказуючи що вони щасливі ухилянти. Хтось розказує про шляхи як правильно тікати через кордон. А хтось, як організація до якої пишуть у відкритих джерелах має відношення той самий Яковець, розгортають у соцмережах інформаційні кампанії проти ТЦК, розповсюджуючи поради як уникнути мобілізації.

Як на мене є три виходи з цієї ситуації. По перше, треба розширити повноваження прикордонників для того аби вони могли застосовувати правомірну силу проти порушників кордону та не боятися, що їх за це буде переслідувати ДБР.

По друге, треба йти шляхом Америки та Європи та починати обмежувати роботу Телеграму і Тік-Току.

По третє, посилити відповідальність за проведення інформаційної війни проти України та ЗСУ в соціальних мережах.

Впровадження всіх цих заходів давно «перезріла.» Сподіваюсь парламент нарешті цим займеться. 

 



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!